Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Chlapík zaletel s dronom do Severnej Kórey, zachytil neuveriteľné FOTO: Všetci sa zhodli na jednej veci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PCHJONGJANG – Severná Kórea je považovaná za najizolovanejšiu krajinu na svete. Dostať sa do nej alebo z nej môže byť mimoriadne ťažké. Nemenovanému mužovi sa to však nechtiac podarilo. S dronom zaletel až do obávanej krajiny a o zábery sa podelil na sociálnej siete.

Používateľ Redditu v príspevku uviedol, že keď bol v Číne, rozhodol sa poslať svoj dron na poriadne dobrodružstvo. Nechtiac však preletel cez hranicu so Severnou Kóreou a urobil niekoľko snímok, z ktorých niektoré zdieľal na sociálnej sieti. Na snímkach sú portréty zakladateľa Severnej Kórey Kim Ir-sena a Kim Čong-ila, ktoré zdobia vonkajšok budovy. Aj keď nie je jasné, kedy boli zábery nasnímané, ulice sú úplne prázdne. Niektoré fotografie dokonca zachytávajú ľudí, ktorí ukazujú na dron. Ďalšie zábery zachytávajú panorámu mesta na vidieku.

Posts from the pics
community on Reddit

„Blúznim alebo tam vôbec nie je kanalizácia? Rozhodne žiadne semafory. Vyzerá to ako model mesta,“ napísal jeden používateľ. „Áno, ale tiež tam nie sú takmer žiadne autá alebo ľudia. Nikde žiaden odpad. Je bizarné sa na to pozerať,“ pridal sa druhý. Napriek tomu, že fotografie na ľudí zapôsobili, mnohí poznamenali to isté – že autor záberov sa mohol ocitnúť vo vážnych problémoch a pravdepodobne to nemal robiť.

Iní boli prekvapení, ako ľahko sa používateľovi Redditu podarilo získať zábery krajiny a následne ich publikovať na internete. „Chlapík bez pomoci napadol Severnú Kóreu,“ zavtipkoval komentujúci. „Ak náhodný chlapík s dronom z obchodu môže takto ľahko špehovať Severnú Kóreu, predstavte si, aké informácie majú USA,“ uviedol ďalší. „Vyzerá to ako nebezpečná hra,“ podotkol tretí.

Viac o téme: ČínaSeverná KóreaDron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu