Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muži desaťročia nepoznali svoje biologické rodiny: Za všetko môže personál pôrodnice, pravdu odhalil DNA test

(Zdroj: Profimedia)

ARBORG – Po takmer sedemdesiatich rokoch sa dvaja kanadskí muži dočkali ospravedlnenia od vlády za to že, ich v pôrodnici vymenili. Kvôli omylu personálu pôrodnice si tak každá z rodín vzala domov nesprávne dieťa. Pravdu odhalil až DNA test.

Šesťdesiatosemroční Richard Beauvais a Eddy Ambrose sa narodili v rovnaký deň v roku 1955. Obaja prišli na svet v tej istej nemocnici v Arborgu v kanadskej Manitobe. Jedna chyba však navždy zmenila život oboch mužov. Beauvais z pobrežného mesta Sechelt v Britskej Kolumbii vyrastal v presvedčení, že jeho predkovia boli domorodí obyvatelia Kanady. Keď si však urobil DNA test, zistil, že má ukrajinských, aškenázskych a poľských predkov.

DNA test absolvovala aj Ambroseho sestra, ktorá zistila, že spolu nie sú príbuzní. Ukázalo sa, že jej biologickým bratom je Beauvais. Všetko sa začalo tým, že v roku 1955 vymenili v pôrodníci dve bábätká. Ambrosoví rodičia si tak domov vzali Beauvaisa a naopak. Ambrose a Beauvais sa prvýkrát spojili cez telefón, informuje denník Globe and Mail. Prvý sa ozval Beauvais. „Nemyslím si, že si ma pamätáte, ale stretli sme sa veľmi dávno. Bolo to v roku 1955 a boli sme vedľa seba v pôrodnici,“ povedal údajne Ambrosovi v telefonáte.

Napriek tomu, že ide o neodpustiteľný omyl, Beauvais a Ambrose čakali dlhé roky na osobné ospravedlnenie od premiéra Manitoby Waba Kinewa. Konečne sa dočkali vo štvrtok 21. marca. Kinew vo svojom prejave v zákonodarnom zhromaždení Manitoby povedal: „Dnes vstávam, aby som sa ospravedlnil za činy, ktoré zasiahli dve deti, dve skupiny rodičov a dve rodiny naprieč mnohými generáciami.“

Viac o téme: PôrodnicaDNA testZámena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu