Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pracovníci zoologickej záhrady neverili vlastným očiam: Hrôzostrašný objav v žalúdku aligátora

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OMAHA - Pracovníci zoologickej záhrady v americkom štáte Nebraska minulý týždeň vybrali zo žalúdka jedného z tamojších aligátorov sedemdesiat mincí. Do výbehu ich nahádzali návštevníci a personál ich potom objavil v tele plaza pri rutinnej kontrole. Na prípad upozornila spravodajská spoločnosť BBC.

Zoo v meste Omaha oznámila, že mince našla v tele svojho "ikonického obyvateľa". Takto nazvala 36-ročného aligátora menom Thibodeaux, ktorý má v dôsledku vzácnej poruchy bielu kožu a modré oči. Drobné mince, ktoré do výbehu hodili návštevníci, zrejme skonzumoval ešte predtým, než mu pracovníci zoologickej záhrady stihli upratať výbeh.

Pracovníci zoo mince našli pri pravidelnej prehliadke všetkých desať miestnych aligátorov. V prípade Thibodeauxa prehliadka odhalila "cudzie kovové predmety v žalúdku". Veterinári zviera uspali a zaviedli mu do tela plastovú trubicu, ktorou dopravili do žalúdka kameru a ďalšie nástroje. Mince odstránili a aligátor sa už vrátil do svojho príbytku.

Veterinárka Christina Ploogová, ktorá operáciu viedla, verejnosti odkázala, že mince sú pre zvieratá nebezpečné, lebo môžu obsahovať škodlivé chemikálie. Zoo návštevníkov vyzvala, aby ich do vodných nádrží nehádzali.

Viac o téme: MinceAligátorZoologická záhrada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu