Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pracovník krematória otvoril vrece s mŕtvolou a utrpel šok: Až ho zamrazilo z toho, čo videl

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SAO JOSÉ - Bizarný a zároveň strašidelný. Presne taký je prípad deväťdesiatročnej Brazílčanky, ktorá sa dostala na titulné stránky novín po tom, ako vstala z mŕtvych. Incident, ku ktorému došlo v regionálnej nemocnici Sao José v brazílskom Grande Florianópolis, už vyšetrujú úrady a rodina volá po spravodlivosti.

Norma Silveira da Silvaová ešte dýchala, keď ju objavil zdesený pracovník krematória. Jej pokožka bola stále teplá a snažila sa dýchať napriek tomu, že ju 25. novembra o 23:40 v nemocnici vyhlásili za mŕtvu. Tridsaťročná opatrovateľka Jessica Martins Silvi Pereiraová na margo citlivého prípadu uviedla: "Je to prípad zanedbania, ktorý by som nikomu nepriala." Prezradila tiež, že rodina starenky bude žalovať nemocnicu. 

"V sobotu popoludní som ju išla navštíviť a ona otvorila oko," pokračovala Pereiraová s tým, že Norma veľmi nereagovala na okolie, ale v ten deň dala takto najavo, že zaregistrovala na prítomnosť návštevy. Krátko nato ju však vyhlásili za mŕtvu, pričom ako príčinu smrti uviedli infekciu. Jessica tvrdí, že telo bolo z nemocnice odoslané do krematória skôr, ako ho mali možnosť vidieť príbuzní. Našťastie si ostražitý pracovník všimol, že Silvaová je v skutočnosti nažive. Keď otvoril vrece, ešte dýchala, aj keď veľmi slabo. A keďže už nebola pri vedomí, nemohla požiadať o pomoc. Od 23:40 do 1:30 bola vo vnútri vreca a takmer zomrela na udusenie. 

Brazílska komisia pre lekársku etiku a úmrtia plánuje incident dôkladne prešetriť. Regionálna lekárska rada štátu Santa Catarina uviedla, že o situácii vie a zavedie príslušné postupy na monitorovanie prípadu. Starenka napokon zomrela pár hodín po opätovnom prevoze do nemocnice. Na jej druhom úmrtnom liste je ako príčina smrti uvedený septický šok spôsobený neurčitým ohniskom. Jej telo bolo spopolnené 27. novembra. Zatiaľ nie je známe, či mal pobyt seniorky vo vaku na mŕtvoly nepriaznivý vplyv na jej zdravotný stav a či mohol ovplyvniť jej skutočné úmrtie.

Viac o téme: SmrťZmŕtvychvstanieBrazília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu