Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Turista sledoval trasu na Google mapách, zrazu mu išlo o život: Neuveríte, kam ho aplikácia poslala

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRITSKÁ KOLUMBIA - Google mapy treba vždy brať s rezervou. Niektorí sa o tom presvedčili na vlastnej koži, ako napríklad turista, ktorý uviazol na útese. Došlo k tomu tak, že nasledoval trasu, ktorú mu odporučila aplikácia. Rýchlo však zistil, že trasa v skutočnosti neexistuje.

Kanadský turista prostredníctvom Google máp sledoval trasu, ktorá sa ukázala ako falošná. Zatiaľ čo v inom prípade by sa na tom možno zasmial, v lesoch Britskej Kolumbie ho táto chyba mohla stáť život. Ako uvádza organizácia North Shore Rescue (NSR), kanadská divočina nie je úplne bezpečná. "Aby bolo jasné, predmetná oblasť nemá žiadne chodníky a je veľmi strmá s mnohými útesmi," uviedla NSR na Facebooku.

 

TASK DEBRIEF Late Saturday afternoon, NSR helicopter and rope rescue teams responded for a hiker stranded on a cliff...

Posted by North Shore Rescue on Saturday, November 4, 2023

Muž sa snažil dostať na vrch Mt. Fromme, ktorý sa nachádza severne od Vancouveru. Žiaľ, počas svojho pokusu 4. novembra uviazol na úbočí hory a nedokázal sa dostať späť dolu tak, ako prišiel.

Do oblasti boli vyslaní záchranári, ktorí muža priviedli späť do bezpečia. Turista mal pri sebe len minimálne vybavenie vrátane nevhodnej obuvi a nemal so sebou baterku. Je už druhou osobou za ostatné dva mesiace, ktorá sa dostala na nebezpečnú trasu.

 

This morning NSR received word that our Google Map request has been processed and the non existent trail north of Fromme...

Posted by North Shore Rescue on Monday, November 6, 2023

Záchranári veria, že oba prípady boli výsledkom toho, že Google mapy zobrazovali falošnú trasu. V skutočnosti totiž chodník, ktorý obaja turisti nasledovali, neexistuje. V aktualizácii predstavitelia NSR uviedli, že Google mapy už našťastie falošnú trasu odstránili.

Viac o téme: TuristaGoogle Maps
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu