Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Korytnačka bola tri roky na úteku: Majiteľka neverila vlastným očiam, kde ju našli! Takto ďaleko sa doplazila

(Zdroj: Facebook/Florida’s Wildest Animal Rescue)

FLORIDA - Nezvestná korytnačka, ktorá zmizla pred viac ako tromi rokmi, sa opäť stretla so svojou rodinou. V sobotu minulý týždeň ju našli len osem kilometrov od domu. Korytnačku našli predstavitelia miestnej polície, ktorí si ju všimli na diaľnici.

Policajti z oddelenia Putnam si všimli nezvyčajne vyzerajúcu korytnačku, ktorá sa plazila po diaľnici v Interlachene. S pomocou profesionálov zistili, že 27-kilogramová korytnačka je africká sulcata, ohrozený druh pochádzajúci z južného okraja saharskej púšte. Tento druh je tiež známy ako majster únikov, ktorý sa bez ťažkostí dokáže dostať zo svojej ohrady.

 

A truly unbelievable story, it just goes to show you to never give up hope! Yesterday Putnam County Sheriff's Office...

Posted by Florida’s Wildest Animal Rescue on Sunday, October 22, 2023

Policajti si takmer okamžite všimli, že vzácna korytnačka bola obzvlášť priateľská. "Určite je to niečia korytnačka, pretože má rada ľudí a hladkanie po hlave," uviedli predstavitelia policajného oddelenia v príspevku na Facebooku v nádeji, že sa dostane k majiteľovi, informuje New York Post. Následne informovali, že ak si korytnačku nikto nevyzdvihne, odovzdajú ju organizácii na záchranu zvierat Florida’s Wildest Animal Rescue.

Našťastie sa ich príspevok dostal k majiteľke, ktorá si všimla charakteristické znaky zvieraťa na pancieri. Jej domáci miláčik zmizol v apríli 2020 po tom, čo utiekol z ohrady na prednom dvore jej domu. V sobotu minulý týždeň sa korytnačka konečne vrátila domov.

Viac o téme: KorytnačkaFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu