Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Američan si chcel urobiť vodičák v Európe, takto to dopadlo: Na cestách by ste ho stretnúť nechceli!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Uspieť v teste vodičských zručností v zahraničí nemusí byť také jednoduché, ako sa môže zdať. Na vlastnej koži sa o tom presvedčil Američan, ktorý sa pokúsil o absolvovanie vodičského testu vo Veľkej Británii. Nanešťastie sa dopustil až šiestich vážnych chýb.

Mužom menom Khemaran alebo Kam pochádza z Floridy v USA a jazdí už dvanásť rokov. Chcel zložiť vodičský test v Spojenom kráľovstve a zavolal si dôveryhodného šoféra, aby mu pomohol - YouTubera Richarda Fandersa z kanála Conquer Driving. Vo videu Kam tvrdí, že je skúsený vodič, no zároveň priznal, že predtým neuspel v teste v Spojenom kráľovstve. Naposledy zlyhal v dôsledku zaradenia do nesprávneho jazdného pruhu na kruhovom objazde.

Video sa začína tým, že sa Richard premení na skúšajúceho. Oblečie si reflexnú vestu a pozorne sleduje štýl Kamovej jazdy. Skúška jazdy trvala asi 35 minút, pričom provizórny inštruktor vzal Kama na rôzne druhy ciest. Následne zanalyzoval jeho vodičské skúsenosti a prezradil, že Khemaran by v teste neuspel. Dôvodom bolo šesť  chýb, ktorých sa za volantom dopustil.

Jeden z komentujúcich rýchlo poukázal na to, kde podľa neho vodič urobil chybu. "Zdá sa, že sa ťažko prispôsobil našim užším cestám a užším križovatkám so zníženou viditeľnosťou. Pre tých, ktorí nešoférovali v USA, sú cesty širšie a križovatky väčšie, s vyššou viditeľnosťou, ako také sa dajú jazdiť oveľa vyššou rýchlosťou," vysvetlil. 

Viac o téme: VodičVodičský preukaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu