Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO z reštaurácie len pre silné žalúdky: Pozrite, čo trčí z jedla, ktoré podáva! Dali by ste si?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Mnohí konzumujú mäso bez toho, aby premýšľali o tom, odkiaľ vlastne pochádza. Jedna londýnska reštaurácia sa to však rozhodla zmeniť. Svojim zákazníkom servíruje jedlo, z ktorého vykúka kohútia hlava. Zábery rozdelili užívateľov na dva tábory.

Reštaurácia Fowl v Londýne ponúka jedlo s názvom Le Grand Coq, za ktoré zákazníci zaplatia 22 libier (25 eur). Ide o slaný koláč naplnený vnútornosťami, ktorý obsahuje kuracie srdcia, pečienky a rastliny plemenníka striebristého. Čo je však oveľa kontroverznejšie, je kohútia hlava vytŕčajúca z koláča. 

Reštaurácia zverejnila video s jedlom na Instagrame, kde zaujalo obrovské množstvo ľudí. "Zomrel by som, keby ste to položili predo mňa. Plakal by som. Je toto skutočná hlava?" uviedol jeden z komentujúcich. "Nepáči sami, že sa na mňa Coq pozerá, keď jem," napísal ďalší. Iní však toto jedlo obhajovali. "Ak jete mäso, ale odpútate sa od skutočnosti, že je to mŕtve zviera, je to naozaj pokrytecké. Prezentácia vám môže byť nepríjemná, ale zamyslite sa nad tým, prečo sa tak cítite," podotkla ´dalšia osoba. 

Reštaurácia Fowl používa kuracie mäso bez sóje chované na pastve od The Ethical Butcher a The Rare Breed Meat Company. Je známa svojimi kontroverznými jedlami. Môžete si tu objednať všetko od kukuričných párkov s kuracími nohami až po karamel z hydinového tuku.

Viac o téme: ReštauráciaJedloKohút
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu