Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Čudný prípad muža, ktorého pokožka navždy zmodrala: Spôsobil to tento prípravok

(Zdroj: X/infotale_in)

BELLINGHAM - Istý Američan raz omylom zmenil farbu svojej pokožky na trvalý modrý odtieň, keď to prehnal s domácou liečbou. Kvôli tomu ho mnohí prezývali Tatko Šmolko. Osud mu však neprial, neskôr bol nútený žiť v útulku pre ľudí bez domova.

Paul Karason z Bellinghamu vo Washingtone sa dostal na titulky médií po celom svete po tom, čo sa v roku 2008 objavil v šou Today, kde prezradil, že sa mu podarilo zmeniť farbu pokožky na nezvyčajný odtieň. Vysvetlil, že v snahe vyriešiť niekoľko menších zdravotných problémov vrátane refluxu kyseliny a dermatitídy začal konzumovať koloid chloridu strieborného a zároveň si natieral tvár roztokom koloidného striebra.

Tvrdil, že liek funguje, no prináša so sebou strašný vedľajší účinok - navždy sa zmenila jeho pokožka na modrasto striebornú farbu. Keď sa moderátori Paula pýtali, kedy si prvýkrát uvedomil, že niečo nie je v poriadku, povedal, že to bol v skutočnosti jeho kamarát, ktorý si to všimol ako prvý. "Prišiel za mnou kamarát, ktorý ma nejaký čas nevidel a spýtal sa ma, čo som si urobil." 

Na otázku, či by chcel svoj vzhľad vrátiť späť, odvetil, že si tým nie je istý. Po tom, čo sa objavil v televízii, sa stal totiž známym, no nebol spokojný s prezývkou, ktorú dostal: Tatko Šmolko. V rozhovore jeho manželka povedala: "Bola to prezývka, ktorú príliš neocenil. Keď mu tak hovorili deti, až tak mu to nevadilo. Ale keď to bol dospelý..."

Neskôr Karason prezradil, že jeho osobný život išiel dole vodou. "Momentálne som na mieste, kde je pre mňa veľmi ťažké spoľahnúť sa sám na seba, moje zdroje sú obmedzené a je to veľmi drahé," uviedol rok po odvysielaní šou. Následne sa u neho objavili srdcové problémy a rakovina prostaty. Jeho smola sa tým ale neskončila. V roku 2012 prišiel o domov a bol nútený presťahovať sa do útulku pre ľudí bez domova v Bellinghame. Paul vo veku 62 rokov, bohužiaľ, zomrel po infarkte, ktorý v roku 2013 viedol k zápalu pľúc a ťažkej mŕtvici. V používaní koloidného striebra vraj pokračoval až do svojej smrti.

Viac o téme: InfarktRakovina prostatyPaul KarasonModrá pokožka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu