Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Záhradkár vypestoval monštruóznu cibuľu na FOTO: To je sila, akú plodinu ste ešte nevideli!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

HARROGATE - Záhradkárovi z Anglicka sa podarilo vypestovať rekordne veľkú cibuľu vážiacu deväť kilogramov. Pochválil sa ňou na tradičnej kvetinovej súťaži, ktorá sa každoročne koná v grófstve North Yorkshire.

Gareth Griffin prispel svojou cibuľou do súťaže vypestovaných plodín, ktorá je súčasťou podujatia. So svojimi deviatimi kilami takmer o pol kila prekonala rekord z roku 2014. Fotku gigantickej cibule zverejnili organizátori Jesennej kvetinovej šou konajúcej sa v meste Harrogate na svojom Instagrame s tým, že stále čakajú na potvrdenie rekordu od predstaviteľov Guinessovej knihy rekordov. 

Šesťdesiaťpäťročný Griffin priblížil, že cibuľu vypestoval v polytuneli s dodatočným osvetlením a automatickým zavlažovaním vo svojom dome na Normanských ostrovoch. Záľubu v pestovaní obrovských cibúľ vraj zdedil po svojom otcovi.

Záhradkár vypestoval monštruóznu cibuľu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Rekord sa mu takmer podarilo prekonať už v roku 2014, chýbalo len niekoľko desiatok gramov. Odvtedy sa o to pokúšal každý rok, až to nakoniec teraz vyšlo. "Je trochu väčšia ako futbalová lopta a má tvar rugbyovej lopty," uviedol pre BBC

 

Viac o téme: CibuľaRekord
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu