Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nechutné VIDEO z ulice: Z nahej zviazanej ženy trhali... a keď budete počuť tie bolestivé výkriky!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: X/PETAUK)

LONDÝN - Organizácia PETA bola obvinená zo sexizmu po tom, čo sa na internete objavili zábery zviazanej demonštrantky, ktorá kričala ako koza. Celý výjav dopĺňal muž, ktorý zo ženy odstraňoval kožušinu. V príspevku na sociálnej sieti uviedli, že to, čo sa žena snaží napodobniť, je zvuk bolesti.

Neziskovka PETA usporiadala protest pred výstavným priestorom NEWGEN Show Space British Fashion Council počas londýnskeho týždňa módy s cieľom zamerať pozornosť na získavanie kašmíru z kôz. "Toto je zvuk bolesti. Zviazaná, kričí od bolesti, zatiaľ čo pracovníci trhajú kožušinu z tela. Kašmír je MUČENIE kôz," uviedli v správe na Twitteri popri videu atraktívnej mladej ženy s rohmi, ktorej z nahého tela trhali falošnú kožušinu. 

Vo videu žena vydáva prenikavé zvuky, pričom v pozadí sa prehráva klip kozieho mečania. Napriek silnému posolstvu, ktoré sa skupina bojujúca za práva zvierat snažila sprostredkovať, mnohí ľudia sa domnievali, že ich nová kampaň má zvláštne sexuálne sklony.„"Toto je najpodivnejšia hra BDSM, akú som kedy videl," uviedol jeden z komentujúcich. "Pre koho je toto, OnlyFans?" pridal ďalší. 

Jedna osoba sa zamyslela nad tým, prečo to nebol muž, ktorý bol zviazaný a kričal, na čo jeden z užívateľov odpovedal: "Pretože takmer nahé ženy majú viac zobrazení. PETA je odpad." Ďalší sa snažili vysvetliť, že strihanie kôz nie je bolestivé. "Vo vlasoch žiadneho známeho cicavca nie sú žiadne nervy a strihanie je pre ovce a kozy také bolestivé ako pre ľudí strihanie alebo holenie, čo znamená, že vôbec nie je, ak sa to robí správne," vysvetlil jeden užívateľ. 

Nechutné VIDEO z ulice:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

To však nie je úplne správne. Koza sa zbavuje vlasov prirodzene, ale v mnohých častiach sveta sa to robí pomocou kovového hrebeňa s ostrými zubami predtým, ako sa tento proces začne. RSPCA Australia tvrdí, že proces česania je bolestivý a zdĺhavý a môže viesť k podliatinám a zraneniam.

V niektorých krajinách sa srsť strihá v júni alebo júli, čo je pred obdobím presrstenia. Táto metóda je niekedy menej preferovaná výrobcami, pretože vedie k nižšej výťažnosti čistého kašmíru, a preto niektorí radšej používajú bolestivý kovový hrebeň. Okrem toho, že proces česania je pre zviera bolestivý, jeho rohy a nohy sú zvyčajne zviazané, čo zvyšuje strach a stres.

Viac o téme: ProtestKampaňSexizmusPETAKoza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu