Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Turistu v Splite šokoval účet za jazdu taxíkom: Za dve sekundy si vypýtal... totálny extrém!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SPLIT - Sociálne siete v posledných dňoch zaplavili príspevky turistov, ktorí sa stali obeťami podvodných taxikárov. O jednom takom prípade informuje aj príspevok v skupine na Facebooku. Jeho autor zaplatil neuveriteľne vysokú sumu za jazdu taxíkom v chorvátskom Splite.

Taxikári, ktorí ošklbávajú turistov o peniaze, sú takmer v každom meste. Výnimkou nie je ani Split v Chorvátsku. V skupine na Facebooku s názvom Prometne zgode i nezgode sa nedávno objavil príspevok spolu s fotografiou, ktorá zachytáva poriadne mastný účet za jazdu taxíkom.

 

Da li je ovo ispravan taxi račun koji je maloprije dobio iznenađeni turist? Udaljenost: 0 km Vrijeme vožnje: 2 sekunde Iznos: 151.10 EUR Radi se o vožnji od Splita do zračne luke (otprilike 25 km).

Posted by Prometne zgode i nezgode on Monday, August 14, 2023

Zarážajúca pritom nie je len samotná suma, ale aj trvanie cesty. "Je toto správny doklad, ktorý pred chvíľou dostal prekvapený turista? Vzdialenosť: 0 kilometrov. Čas jazdy: dve sekundy. Suma: 151,10 eura," píše sa v príspevku. V skutočnosti taxikár turistu viezol zo Splitu na letisko, čo je približne 25 kilometrov.

Ľudia v komentároch uviedli, že je jasné, čo sa stalo. "Vodič išiel nelegálne na letisko a potom si vypýtal účet. Potom zapol taxameter a manuálne zadal číslo. A možno preto, že videl kontrolu na parkovisku. V podstate je účet fiskalizovaný, všetko podľa zákona," napísal jeden komentujúci. "To je skvelá tarifa za dve sekundy - 151 eur. Ja na to musím pracovať päť dní," uviedol ďalší.

Viac o téme: DovolenkaTuristaTaxíkChorvátskoSplit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu