Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Turistka (47) si rezervovala ubytovanie v Chorvátsku: Po príchode takmer zinfarktovala, za TOTO vysolila vyše 1600 eur?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KARLOBAG - Pri rezervácii dovolenkového ubytovania buďte extrémne ostražití, v opačnom prípade sa môžete stať obeťou podvodu. Na vlastnej koži sa o tom presvedčila Nemka, ktorá si rezervovala ubytovanie v chorvátskom meste. Keď ale dorazila do destinácie, zistila, že ju niekto oklamal.

Chorvátska polícia upozorňuje ľudí, aby boli opatrní pri prenajímaní apartmánov alebo rekreačných domov prostredníctvom internetu a aby si dávali pozor, cez aké inzeráty a webové stránky hľadajú ubytovanie. Reagujú tak na prípad z chorvátskeho mesta Karlobag, na ktorý ich upovedomila nemenovaná 47-ročná žena z Nemecka, informuje portál Večernji list.

Turistka (47) si rezervovala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

V máji 2023 si našla na internetovej stránke byt v Cesarici a za rezerváciu ubytovania zaplatila 1635 eur. Keď 23. júla prišla na adresu z rezervácie, uvedomila si, že sa stala obeťou podvodu. Pokúšala sa zavolať na telefónne číslo, ktoré bolo uvedené pri rezervácii, ale zrazu sa jej nikto neozýval. Polícia upozorňuje, že podobných podvodov je čoraz viac.

Pred rezervovaním ubytovania si overte, či existujú nejaké recenzie od predchádzajúcich hostí. Je tiež dobré skontrolovať, či osoba, ktorá prenajíma ubytovanie, naozaj existuje. Prenajímateľ by sa mal podpísať celým menom a priezviskom a na všetkých propagačných materiáloch vrátane sociálnych sietí a webovej stránky, prostredníctvom ktorej inzeruje, by mali byť uvedené jeho osobné a agentúrne údaje.

Viac o téme: DovolenkaPodvodUbytovanieChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu