Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Objav pod ľadom v Antarktíde spôsobil obrovský ošiaľ: Vysvetlenie profesora vás ohromí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ANTARKTÍDA - Antarktída je kontinent, ktorý je pokrytý ľadom a pre bežného človeka je prakticky neobývateľný. Prečo teda kolujú fámy o tom, že tam bola nájdená pyramída? To je otázka, ktorú si kladie veľa ľudí, odkedy sa na satelitných snímkach pohoria Ellsworth objavila obrovská hmota.

V tejto oblasti bolo spozorovaných niekoľko vrcholov, pričom jeden meral dve kilometre v každom smere, informuje portál IFL Science. Dizajnovo sa veľmi ponáša na Veľkú pyramídu v egyptskej Gíze. Prirodzene, objav tohto masívneho objektu priviedol mnohých ľudí do vytrženia. Po tom, čo sa nedávno znovu objavili zábery pyramídy, ľudia začali zdieľať svoje teórie o štruktúrach, informuje UniLad. Jeden užívateľ Twitteru napísal: "Táto stavba patrí civilizácii, ktorá existovala pred potopou. Asi pred 10 000 rokmi bola Antarktída teplá." Ďalší zase uviedli, že sú za tým ilumináti či dokonca mimozemšťania.

Po tom, čo sa začali šíriť rôzne špekulácie o štruktúre, profesor geológie v Irvine Eric Rignot prehovoril pre portál Live Science. Hoci pri pohľade na obrázok sa zdá, že zobrazuje pyramídu, v skutočnosti to tak nie je. "Toto je len hora, ktorá vyzerá ako pyramída," uviedol Rignot. 

Ukázalo sa, že pyramída je v skutočnosti znakom zaľadnených oblastí známych ako "pyramídová vrcholová hora". Vznikajú konvergenciou ľadovcov na stranách existujúcej pevniny. "Pyramídové tvary nie sú nemožné; mnohé vrcholy čiastočne vyzerajú ako pyramídy, ale majú len jednu až dve podobné steny, zriedka štyri," dodal profesor. Existuje niekoľko ďalších hôr v tvare pyramídy, ktoré podporujú toto tvrdenie, vrátane hory Búlandstindur na Islande či hory Bordoyarnes na Faerských ostrovoch.

Viac o téme: PyramídaAntarktída
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu