Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tip na rýchlu večeru od talianskeho šéfkuchára: Toto jednoduché jedlo budete milovať!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Taliansky šéfkuchár potešil gurmánov po tom, ako sa podelil o svoj recept na špagety, ktoré sú ideálnym pokrmom po náročnom dni. Jednoduchú prípravu ocenia najmä tí, ktorí nemajú príliš veľa času na varenie. Dobrou správou je, že väčšinu ingrediencií už pravdepodobne máte doma.

Ak hľadáte jednoduchý, ale chutný recept na prípravu obeda či večere po náročnom dni, potom máte šťastie. Taliansky šéfkuchár Max Mariola sa na Instagrame podelil o recept na špagety a poskytol aj zoznam potrebných prísad. Tých, našťastie, nebudete potrebovať veľa. Toto jedlo sa pripravuje z petržlena, špagiet, cesnaku, pikantnej papriky (čerstvej alebo sušenej), extra panenského olivového oleja a soli.

POSTUP

Začnite rozohriatím olivového oleja vo veľkej panvici a potom pridajte petržlenovú vňať a nasekaný cesnak. Keď má zlatistú farbu, vyberte ho. Potom osoľte vodu pripravenú na cestoviny a nechajte ich povariť. Medzitým sa vráťte k olivovému oleju, ktorý by mal byť stále na sporáku, nastrúhajte doň cesnak a pridajte papriku. Následne na panvicu pridajte petržlenovú vňať a trochu vody z cestovín. Cestoviny po uvarení pridajte na panvicu a nechajte ich absorbovať všetku chuť. Nakoniec pridajte trochu soli a vody.

Poslednou bodkou je syr pecorino, ktorý jedlu dodá extra chuť. "Teraz môžeš ísť spať veľmi šťastný," hovorí Max vo videu. Toto jedlo je podľa neho presne to, čo Taliani chcú po dlhom a náročnom dni. A ľudia v komentároch s ním súhlasia. "Milujem vaše cestoviny, majú toľko rozmerov," napísal jeden z komentujúcich. "Vyzerá to úžasne, musím to dnes večer vyskúšať," prezradil ďalší. 

Viac o téme: Varenie ŠpagetyRecept
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu