Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Žena (26) sedela na záchode, keď si privodila strašné zranenie: Varovanie pre ostatných!

 Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Žena z Anglicka varuje ostatných pred nebezpečnou diagnózou po tom, čo si pri sedení na toalete zlomila kolennú kosť. Podľa lekárov za to mohol obrovský bunkový nádor, ktorý oslabil kosti a okolité tkanivo. Napriek nepriaznivým prognózam sa jej podarilo takmer úplne zotaviť.

Dvadsaťšesťročná žena sa podelila so svojou šokujúcou diagnózou po tom, čo si doma zlomila koleno, keď sedela na záchode. Bethany Easonová začala pociťovať bolesti kolena pred siedmimi rokmi. Navštívila teda lekára, ktorý ju poslal na röntgen. Po zhliadnutí snímky jej povedal, že tam niečo je a odporučil pacientke ošetrenie u ďalšieho špecialistu. Vo februári 2017 sa u nej ale objavila extrémna bolesť v ľavej nohe, keď kráčala po schodoch. Sadla si preto na záchodovú dosku a vtedy sa jej zlomila kolenná kosť. Lekári v nemocnici zistili, že Easonová mala v kolene obrovský bunkový nádor, ktorý oslabil kosti a okolité mäkké tkanivo. 

 

Mum with knee pain diagnosed with tumour after she sat on the toilet and bones shattered A mum was diagnosed with a '...

Posted by Birmingham Live on Tuesday, June 6, 2023

Bunkový nádor je podľa Johns Hopkins Medicine druh vzácneho a agresívneho nerakovinového nádoru a zvyčajne rastie v blízkosti kĺbu na konci kosti. Nielenže môže rásť v kolene, ale môže sa objaviť aj v kostiach na rukách a nohách, ako aj v panve. Kvôli svojej diagnóze musela Bethany podstúpiť operáciu, počas ktorej jej implantovali náhradu kolena aj stehennej kosti.

Žena (26) sedela na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Zlomilo mi to srdce. Tancovala som, behávala a plávala a myslela som si, že už nikdy nebudem môcť robiť tieto veci. V tom momente som nevidela východisko. Povedali mi, že 99 percent pacientov po operácii nenadobudne plnú pohyblivosť." Lekári ju tiež upozornili, že sa bude musieť znova naučiť chodiť a možno už nikdy nebude môcť nosiť opätky.

Easonovej úporná snaha začala prinášať prvé výsledky a mobilitu získala späť. Sedem týždňov strávila intenzívnou fyzikálnou terapiou a rok pracovala na posilňovaní svojej novej nohy pomocou domácich cvičení. Na veľké prekvapenie lekárov dokonca opäť stojí na opätkoch. "Nevedela som, ako bude môj život vyzerať. Teraz môžem robiť všetky tie veci, o ktorých som si myslela, že nebudem môcť. Môžem si kľaknúť a bežať za svojím malým chlapcom," teší sa mladá mamička. Zároveň vyzýva ostatných, aby brali svoje bolesti vážne a aby navštívili lekára, ak majú akékoľvek pochybnosti o svojom zdravotnom stave.

Viac o téme: ZlomeninaRakovinaNádorBethany Eason
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu