Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vodič našiel svoje auto v plameňoch, na palubnej doske nechal TOTO! Hasiči varujú, nikdy to nerobte

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NUTHALL - Majiteľ vozidla z anglického grófstva Nottingamshire bol nútený privolať hasičský a záchranný zbor po tom, čo mu začalo horieť auto. Vtedy ešte nevedel o škode, ktorú napáchal. Ako sa ukázalo, požiar spôsobili slnečné okuliare na palubnej doske. Príslušníci záchranných zložiek varujú pred touto populárnou praktikou.

Teploty pomaly, ale isto stúpajú. Mnohí si preto plánujú dobrodružné výlety, na ktorých sa určite zídu aj slnečné okuliare. Tie sú síce skvelou ochranou pred slnkom, no môžu napáchať poriadne škody. Svoje o tom vie Brit, ktorý našiel svoje auto v plameňoch. Okamžite preto zalarmoval hasičov. Neskôr zistil, že požiar spôsobili slnečné okuliare, ktoré nechal na palubnej doske svojho auta. Členovia hasičského zboru na Twitteri uviedli, že v ten deň bolo 24 stupňov Celzia. Incident sa odohral vbritskej dedine Nuthall.

Je veľmi dôležité nenechávať reflexné predmety na priamom slnku a už vôbec nie vo vašom aute. "Slnko bolo silné, ale pozor, môže to spôsobiť požiar. Už predtým sme zasahovali pri požiari spôsobenom slnečnými okuliarmi, ktoré zostali na palubnej doske. Uistite sa, že reflexné predmety sú mimo priameho slnečného žiarenia," upozorňujú odborníci. K príspevku pridali aj fotografiu, na ktorej vidno poškodenie volantu a veľkú dieru na čelnom skle.

Ako upozorňuje portál Tyre Runner, vo vozidle by ste okrem slnečných okuliarov nemali nechávať ani krém na opaľovanie. "Počas slnečnejších mesiacov je bežné mať v aute opaľovací krém, ale zložky v opaľovacích mliekach sa pri vysokých teplotách rozpadajú a znižujú ochranu produktu." Zabúdať netreba ani na vlhké oblečenie, ktoré v kombinácii s vysokými teplotami vytvára živnú pôdu pre kvasinky a baktérie. Zatiaľ čo tieto predmety nepredstavujú riziko explózie, taký zapaľovač či rôzne elektronické cigarety áno. V horúcich dňoch je preto lepšie skontrolovať, či sa vo vašom aute nenachádzajú potenciálne nebezpečné predmety, ktoré by mohli vyvolať požiar. 

Viac o téme: AutoPožiarSlnečné okuliare
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu