Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V lese sa stratila dvojročná Ukrajinka: Hľadali ju štyri dni a potom sa stalo niečo neuveriteľné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KYJEV - Po štyroch dňoch nepretržitého pátrania sa podarilo nájsť dvojročné dievča, ktoré celý čas strávilo samo stratené v hustom lese, asi desať kilometrov od svojho domova v dedine Skrypaj v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny. Violetta bola vystrašená, dehydrovaná a vyhladovaná, ale je živá a nie je v kritickom stave. Polícia hovorí o neuveriteľnom zázraku, napísala ukrajinská redakcia BBC na svojom webe.

Malá Violetta zmizla z dvora svojich rodičov 23. mája večer. Hrala si tam so svojím dvojčaťom a potom odišla. Do pátrania po nej sa zapojila tisícka ľudí - policajti, záchranári a dobrovoľníci. Prehľadávali lesy, kontrolovali vodné zdroje, domy v okolí a studne. Otec dievčaťa je vojak. V jeho čase zmiznutia bol na fronte, ale prišiel a tiež sa zúčastnil na pátraní, povedal kriminalista Roman Ivaščenko.

Hotový zázrak

Nádej, že dievčatko nájdu živú, bola takmer stratená, no na štvrtý deň, v sobotu 27. mája, sa ho podarilo nájsť. Bolo vystrašené, dehydrované a hladné, ale živé a nebolo v kritickom stave. Vjačeslav Davydenko z policajného veliteľstva v Charkove povedal, že je to prvýkrát, keď bolo také malé dieťa nájdené po takom dlhom čase živé a zdravé. "Takéto emócie nikto z nás v živote nezažil. Keď sme ju videli živú, naskočila nám husia koža a slzy," povedal Ivaščenko. 

Violetta sa stratila vo veľmi rozsiahlom a hustom lese. Ivaščenko považuje za zázrak, že sa jej divá zver ani nedotkla. "Keď sme les prehľadávali, takmer nás zožral hmyz." Dievčatko sedelo pod stromom a zastenalo práve vo chvíli, keď okolo prechádzali pátrači, a to ho zrejme zachránilo. "Keby v tej chvíli nezastenala, možno by sme ju nenašli. Bola schúlená do malej guľôčky ako mačka," dodal Ivaščenko.

Viac o téme: DieťaPátranieZázrakUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu