Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prenajali si celý hotel, aby ukradli ropu: Bizarný plán týchto mužov vám vyrazí dych! Vážne TOTO urobili?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/noomcpk2528)

CHEONGJU - Osemčlenná skupina mužov si v juhokórejskom meste prenajala celý hotel, v ktorého blízkosti viedlo potrubie s pohonnými hmotami. Kopali tunel takmer mesiac a ich úsilie sa skončilo približne 30 centimetrov pred cieľom, kedy ich zatkla polícia. Malo ísť o pomstu bývalého zamestnanca.

Skupina mužov si prenajala hotel pod zámienkou, že majú záujem ho odkúpiť. Tvrdili, že si ho chcú vyskúšať, aby zistili, či sa im jeho prevádzka oplatí. V skutočnosti plánovali krádež ropy z verejného ropovodu vykopaním podzemného tunela. Ten kopali pod frekventovanou cestou, po ktorej denne prejde 66-tisíc vozidiel. Aby nevzbudili podozrenie hlučnými pracovnými nástrojmi, používali lopaty a krompáče. Skupina spoločne vykopala deväťmetrový tunel s výškou 78 centimetrov a šírkou 81 centimetrov, uvádza The Korea Herald.

Gang viedol bývalý zamestnanec kórejského štátneho prevádzkovateľa ropovodu, ktorý bol predtým odsúdený za krádež ropy z iného ropovodu. Na konanie skupiny políciu upozornila Národná spravodajská služba. Podozriví sa počas policajného vyšetrovania priznali, že plánovali olej predávať na dvoch čerpacích staniciach.

Viac o téme: TunelHotelKrádežRopa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu