Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Epický útek: Dvaja väzni utiekli z väzenia pomocou zubnej kefky! Zradila ich chuť na palacinky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIRGÍNIA - Dvom mužom sa podarilo utiecť z väznice pomocou zubnej kefky a rozviazanej výstuže. Ušli jedenásť kilometrov a možno by to bolo aj viac, keby sa nezastavili občerstviť v miestnej palacinkárni. Tam ich domáci spoznali a zavolali na nich políciu.

Miestny úrad šerifa prišiel na to, že dvaja väzni utiekli, pri ich počítaní. Išlo o Johna M. Garza a Arleyho V. Nema. Tí použili primitívne nástroje, pomocou ktorých vykopali dieru do steny svojej cely a dali sa na útek, píše Insider. "Dvaja muži využili slabinu konštrukčného dizajnu pomocou primitívnych nástrojov vyrobených zo zubnej kefky a kovového predmetu. Tieto nástroje im uľahčili prístup k rozviazaným prútom medzi stenami. Potom ich použili na ďalší únik," uvádza sa v tlačovej správe. 

Dvojica prešla zhruba jedenásť kilometrov do susedného mesta Hampton, kde zašla do palacinkárne. Tam si však mužov všimli miestni obyvatelia, ktorí informovali orgány činné v trestnom konaní.

"Okrem toho som vďačný za občanov, ktorí pozorovali Garzu a Nema v IHOP (americká sieť palacinkární) a informovali nás. Posilňuje to to, čo vždy hovoríme, 'vidíš niečo, povedz niečo'," uviedol šerif Gabe Morgan. Slobodu si väzni na úteku tak užili iba jeden deň. Kancelária šerifa sa momentálne snaží odhaliť ďalšie bezpečnostné a konštrukčné nedostatky vo väzení. 

Viac o téme: Zubná kefkaVäzeňVäzenieútek z väzenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu