Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Aj vy sa snažíte týmito trikmi zbaviť mravcov v domácnosti? ZABUDNITE! Skúste radšej...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Mravce v domácnosti dokážu poriadne znepríjemniť život. Odborníčka na škodcov tvrdí, že nie každý domáci prírodný trik, akým je použitie mäty, mastenca či citróna, poskytne dlhodobé riešenie. Radí zamerať sa v prvom rade na dôslednú úschovu sladkostí.

Odborníčka Vicki Simmsová vysvetlila, že teplejšie počasie znamená, že mravce hľadajú potravu, aby nakŕmili svoju kráľovnú. V domácnosti sú preto, že hľadajú sladkú látku, píše Express. Čierny mravec je najbežnejší a z domu sa ho dá odstrániť v niekoľkých krokoch. Mravec faraónsky je už podľa Simmsovej náročnejšie sústo, preto odporúča zavolať si naň odborníka na škodcov.

Aj vy sa snažíte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Výrazné vône - mäta, citrusy alebo škorica

Aplikácia pachu, ktorý mravce neznášajú, sa zdá ako prirodzený spôsob, ako ich odstrániť. Simmsová však tvrdí, že žiaden zo známych trikov nebol vedecky dokázaný. Niektorí ľudia zvyknú posypať povrch podlahy škoricou, iní zas používajú kôru z citrónov, limetiek a pomarančov, ktorá má blokovať cestu, ktorú mravce používajú na vzájomnú komunikáciu. Na odstrašenie mravcov sa používa aj ocot alebo káva, s čím Simmsová nesúhlasí. „Zastavia mravce ako dočasné opatrenie, ale nie ako dlhodobé riešenie,“ tvrdí. Dodala, že v hniezde je spolu 7 000 mravcov a jednoducho nájdu iný spôsob, ako sa dostať k zdroju potravy.

Aj vy sa snažíte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Mastenec

Hovorí sa, že mastenec donúti mravce zmeniť smer, lebo ho nedokážu preliezť. Je to tiež bezpečný produkt pre rodiny s domácimi miláčikmi a deťmi, ale Simmsová upozorňuje, že mravce unesú viac ako dvadsaťnásobok svojej telesnej hmotnosti, aj keď im niečo stojí v ceste. Sama vyskúšala mastenec. „Zmiatlo ich to, ale mravce potom zavolali ďalších pracovníkov, aby im pomohli mastenec obísť,“ povedala.

Nájdite zdroj potravy 

Simmsová radí sledovať mravcov a zistiť kam chodia za potravou, kade prichádzajú a odchádzajú. Mravce zvyčajne hľadajú sladké, takže utrite lepkavé škvrny a uistite sa, že predmety v domácnosti, ako cukornička či rôzne sladkosti, sú dobre utesnené. 

Viac o téme: DomácnosťMravceTrik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu