Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Starenka (104) odhalila tajomstvo svojej dlhovekosti: Každý deň si dá pohár tohto nápoja

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Za dve posledné desaťročia sa počet ľudí dožívajúcich viac ako sto rokov zdvojnásobil. Medzi skupinu týchto šťastlivcov patrí aj Antoinette Inserraová, ktorá koncom apríla oslávila 104 rokov. Jeden z jej tipov na dlhovekosť je naozaj prekvapujúci.

Keď sa ľudia dozvedia, koľko má Antoinette rokov, často sa zaujímajú o tajomstvo jej dlhovekosti. Ona ale podľa vlastných slov nerobí nič neobvyklé. "Starám sa o seba. Robím, čo musím. Keď sa o seba postaráte, všetko sa spraví," povedala pre Today.

 

Please join us in wishing Antoinette Inserra a happy 104th birthday! Read about her here ➡️ https://l.silive.com/Inu1HQ

Posted by Staten Island Advance on Monday, May 1, 2023

Obyvateľka New Yorku jedáva vyváženú stravu, ktorá pozostáva z niekoľkých jej obľúbených jedál, napríklad krabov s mäkkými škrupinami, feferóniek a veľa zeleniny. Najradšej má špenát. Denne si dopraje aj pohárik svojho obľúbeného alkoholického nápoja, a to piva, ktoré údajne miluje. 

Inserraová má štyri deti, osem vnúčat, deväť pravnúčat a stále má dosť energie chodiť na prechádzky. Z týchto výletov sa veľmi teší, že pravidelné vypadnutie z domu jej vraj pomáha cítiť sa opäť mlado. Je tiež veľkým fanúšikom nakupovania a rada si zahrá hazardné hry. "Dcéra ma berie von. Beriem vždy so sebou aj choduľku a toto mi stačí. Som s tým spokojná," hovorí. So svojím mužom sa spoznala, keď mala 18 rokov. Vzali sa v roku 1944, manžel zomrel ako 68-ročný. Seniorka prezradila, že už dvakrát ochorela na covid, ktorý úspešne prekonala.

Tvrdí, že sa vždy snažila si zachovať pozitívny prístup a zvládať akékoľvek výzvy s pokojom. Inserrovej prístup ku šťastiu je jednoduchý. "Ja len hovorím, vyzerajte milo a majte milých priateľov. Buďte k nim milí a budete mať dobrých priateľov. Takto sa na to pozerám," dodala.

Viac o téme: PivoStarobaVekStarnutieDlhovekosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu