Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Žena po očkovaní proti COVIDU-19 prežíva peklo: Pripútaná na lôžko, hotová agónia!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Austrálčanka Sandra Byronová je pripútaná na lôžko a trpí bolesťami, ktoré podľa odborníkov spôsobila covidová vakcína. Jej hororový príbeh sa začal pred tromi rokmi. Zlý zdravotný stav a agóniu 59-ročnej ženy znásobuje neznesiteľné čakanie na uznanie odškodného, ktoré zatiaľ pripomína nevydarený román na pokračovanie.

V máji 2021 absolvovala Sandra očkovanie proti covidu-19 vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. Odvtedy trpí chronickými bolesťami, jej končatiny sú precitlivené a má ich opuchnuté ako balóny, napísal web News.com.au. V dôsledku lymfatického edému, poranenia mozgu a vážnych poranení tráviaceho traktu zadržiava jej telo zhruba 20 kg tekutín. Podľa viacerých odborníkov bolo spúšťačom týchto závažných komplikácií práve podanie očkovacej látky. Agóniu, ktorú pociťuje, prehlbuje aj nekonečné čakanie na odškodnenie prostredníctvom vládneho systému za poškodenia spôsobené covidovými vakcínami. 

 

“Sandra Byron, 59, experienced severe symptoms that were later diagnosed as Guillain-Barré syndrome and capillary leak...

Posted by Scott Paton on Sunday, April 16, 2023

Kvôli utrpeniu si chce siahnuť na život

Byronovej, ktorá trpí syndrómom kapilárneho úniku a Guillainov-Barrého syndrómom, však systém nárok zamietol napriek tomu, že viacero lekárov tvrdí, že existuje súvislosť medzi jej diagnózami a vakcináciou. Sandra bola do podania vakcíny zdravá a pracovala ako hlavná kurátorka fotografie v Galérii umenia Nového Južného Walesu. V súčasnosti čaká na výsledok odvolania, ktoré podala ešte vlani v novembri.

S manželom Ashley Russellom strávili posledné týždne lobovaním na úradoch. Žiadosť momentálne stále posudzuje lekárska komisia. Sandrin stav sa medzičasom zhoršuje. Ashley sa bojí, že si siahne na život. "Naliehavo vás žiadam, aby ste ukončili toto mučenie, ktoré nám spôsobujete a schválili Sandrinu žiadosť, aby sme si mohli dovoliť liečbu, ktorú zúfalo potrebuje a na ktorú upozornili systém vo februári 2022 jej lekári," apeluje. 

Žena po očkovaní proti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Sakchai Lalit)

Mala som jednoducho neuveriteľnú smolu

Doteraz však manželia nemajú od úradov žiadnu odozvu. "Mučia ma, odopierajú mi nevyhnutnú liečbu, ktorú potrebujem. Nemajú žiadne časové rámce, v ktorých by vám vôbec oznámili, kedy by sa mohlo o niečom rozhodnúť tak či onak," sťažuje sa Austrálčanka. V dôsledku svojho nepriaznivého zdravotného stavu si jej manžel musel vziať väčšiu časť roka voľno a rodina tak prišla o jediný príjem. Byronová si už preto nemôže viac dovoliť vyšetrenia u špecialistov. Zároveň ale zdôrazňuje, že nie je odporkyňou očkovania. "Chcem, aby to bolo úplne jasné. Mala som jednoducho len neuveriteľnú smolu a som iba neúprosne týraná," uzavrela. 

Viac o téme: OčkovanieVakcínaKoronavírusCOVID-19Guillainov-Barrého syndrómSandra Byron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu