Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Cirkev zverejnila SPRÁVU, v ktorej slobodným ľuďom odkazuje... Toto máte spoločné s Ježišom!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CANTERBURY - Anglikánska cirkev vydala správu, v ktorej si všíma hodnotu slobodných ľudí a poukazuje na stav Ježišovho vzťahu. Tvrdí, že aj "single" ľudia musia byť ocenení spoločnosťou rovnako ako rodiny a páry.

Viac ako dvestostranová správa s názvom Love Matters poukazuje na skutočnosť, že sám Ježiš nebol v záväzku. Ďalej uvádza, že cirkev by "nemala považovať slobodu za menejcennú ako život v páre". Správa potvrdila, že čoraz väčší počet ľudí sa rozhoduje byť slobodných a tiež, že sloboda môže byť zámernou voľbou. Niekedy totiž ľudia nenájdu toho správneho partnera, v iných prípadoch zas človek o partnera príde v dôsledku rozvodu alebo smrti. 

Cirkev zverejnila SPRÁVU, v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Dokument je výsledkom komisie skúmajúcej vzťahy a rodiny, ktorú nariadili arcibiskupi z Canterbury a Yorku. Love Matters je tretia v trilógii správ; prvé dve sa týkali bývania a sociálnej starostlivosti. "Máme úžasnú príležitosť na pretvorenie rôznorodej spoločnosti, v ktorej sa oceňujú a posilňujú všetky rodiny a láskyplné vzťahy, čím sa podporuje stabilita, ktorá nám všetkým umožňuje prosperovať v rôznych rodinných konšteláciách, vrátane slobodného," píše sa v nej. 

Anglikánskej cirkvi bolo tiež odporučené, aby ponúkla prípravu na vzťah a podporu a aby bola dostupná všetkým párom, ktoré plánujú uzavrieť manželstvo. V ideálnom prípade, aby to bolo dostupné aj pre dvojice, ktoré plánujú spolužitie a pre tie, ktoré plánujú uzavrieť manželstvo v rámci civilného obradu. Výzva na ctenie si slobodného stavu prichádza po tom, čo anglikánska cirkev vo februári oznámila, že zváži zavedenie rodovo neutrálnych zámen pre Boha pri vykonávaní náboženských náuk.
 

Viac o téme: SlobodaJežis KristusCirkev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu