Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muž jazdil 60 rokov bez vodičského preukazu: Neuveriteľné, ako ho nakoniec odhalili! Triviálna chyba

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SHISO - Osemdesiatdvaročný Toshiyuki Ishibashi nezačal týždeň práve najlepšie. Policajný dôstojník si totiž všimol, že počas šoférovania auta nemal zapnutý bezpečnostný pás. Keby sa motorista bol pripútal, polícia by zrejme nikdy nezistila, že už takmer šesťdesiat rokov jazdí bez vodičského oprávnenia.

Počas jazdy po mestskej štvrti Yamazakicho v meste Shiso si policajt všimol vodiča, ktorý jazdil na kei car, (japonská kategória vozidiel pre najmenšie osobné autá povolené na diaľnici) a nemal zapnutý bezpečnostný pás. Auto preto zastavil a od jeho majiteľa si vypýtal vodičský preukaz. 

Muž jazdil 60 rokov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

A práve tam nastal kameň úrazu; Ishibashi totiž žiadny nemal, informoval Sora News 24. Kedysi ho vraj mal, ale už desiatky rokov jazdí, takpovediac, načierno. "Môj vodičák mi zrušili, keď som mal dvadsať rokov a odvtedy som nedostal nový," hájil sa. Policajt ho na mieste zatkol.

Aj keď to, čo Toshiyuki urobil, bolo nepochybne nezákonné, je ťažké povedať, aké nebezpečenstvo v skutočnosti predstavoval pre ostatných účastníkov premávky. Na jednej strane odobratie vodičského preukazu naznačuje, že zrejme nejazdil v súlade s dopravnými predpismi. Na druhej strane je zas fascinujúca skutočnosť, že za šesťdesiat rokov od odňatia vodičáku nedostal ani jednu pokutu, čo svedčí o tom, že jazdil dostatočne opatrne. 

Viac o téme: AutoVodičský preukazBezpečnostný pás
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu