Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Matematik prezradil, ako môžete zvýšiť svoju šancu vyhrať v lotérii: A tejto taktike sa určite vyhnite

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KALIFORNIA - Matematik Ryan Garibaldi z Kalifornie sa podelil o rôzne taktiky na zvýšenie šancí na získanie veľkej ceny. Taktiež zhrnul chyby, ktoré hráči často robia. Radí napríklad nikdy nevsádzať na čísla dátumov narodenia. Aké sú jeho ďalšie stratégie? Môžete ich otestovať, keď sa najbližšie zapojíte do nejakej lotérie.

Garibaldi prezradil, že mnohí hráči lotérie si vyberajú celý stĺpec čísel na tiketoch alebo určité čísla, napríklad idú podľa dátumov. Obom stratégiám hovorí nie. Namiesto toho radí hráčom, aby si pri výbere vybrali nepopulárne čísla, napríklad tie sekvenčné, aj keď dodal, že to v skutočnosti nezvýši šance na výhru. "Toľko sekvenčných čísel vám pomáha nezdieľať jackpot, čo je dobré," povedal odborník pre WIRED. 

Richard Lustig z Floridy vyhral lotériu štyrikrát vo svojom rodnom meste. Celkovo si na účet vďaka tomu pripísal 1 038 499,92 dolára. Tiež vsadil na sekvenčné čísla. Vo svojej knihe "Naučte sa, ako zvýšiť svoje šance na výhru v lotérii" rozoberá svoju metódu sekvenčných čísel, ktorú možno použiť pre akýkoľvek typ lotériovej hry (stieracia alebo číselná). Lustig reinvestoval svoje zisky z lotérie späť do lotérie, aby si mohol kúpiť viac lístkov. 

Ďalšou metódou, ktorú Garibaldi odhalil, je vybrať čísla v štvorcifernej, šesťsmernej krabicovej schéme. "Vsadíte na štvormiestne číslo s opakovanými číslicami, napríklad 1122 alebo 1212. Ak vsadíte šesťsmerný box, vsadíte všetkých šesť možných spôsobov zápisu čísla s dvomi jednotkami a dvomi dvojkami v tom." Toto nie je podľa matematika recept na zarábanie peňazí, ale je to recept, ako sa "dostať do tej lotériovej kancelárie s čo najmenším úsilím". 

Viac o téme: VýhraJackpotLotéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu