Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Po tomto VIDEU už nebudete chcieť jesť jahody: Mikroskop odhalil nechutnú pravdu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

WASHINGTON - Muž sklamal všetkých milovníkov obľúbenej letnej pochutiny - jahôd po tom, ako zverejnil jednu z nich pod mikroskopom. Detailný záber odhalil na jej povrchu drobné lezúce chrobáčiky. Po tomto videu si jeden dobre rozmyslí, či bude jesť neumyté ovocie.

Istý užívateľ zverejnil na Twitteri video, ktoré zachytáva, ako odkrojí šupku jahody a následne ju vloží pod mikroskop. Detailné priblíženie odhalí miniatúrne roztoče lezúce po ovocí. Video za krátky čas zaznamenalo milióny zhliadnutí a množstvo komentárov. "Nedá sa veriť ovociu, ktorého semená sú na vonkajšej strane," napísal jeden z komentujúcich. "Na vašich telách žijú roztoče. Sú všade. Ak vám je z toho zle, nepozerajte sa na to pod mikroskopom," poznamenal ďalší.

Video je pripomienkou toho, aké je dôležité dôsledne umývať ovocie pred jeho konzumáciou. Minulý rok jeden užívateľ demonštroval, ako správne umývať jahody, z čoho sa stal bizarný trend na TikToku. Postup je nasledovný: do misky s vodou treba pridať dve polievkové lyžice soli, premiešať a potom pridať jahody. Po priblížení vidno na hladine vody chrobáčiky a zvyšky zeminy.

Viac o téme: JahodyOvocie Roztoče
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu