Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Reštaurácia predáva na Valentína najdrahší dezert na svete: Dali by ste 250 000 za toto, ak by ste ich mali?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Niektorí ľudia oslavujú sviatok Valentína len symbolicky, iní ho ignorujú a potom sú takí, ktorí do toho idú naplno. Pre tých ponúka legendárna reštaurácia Serendipity3 v New Yorku dezert za 250-tisíc dolárov (232 000 eur). Čo všetko sa skrýva za touto neuveriteľnou sumou?

Deň svätého Valentína je každoročnou príležitosťou pre ľudí, aby zapôsobili na svoju polovičku, či už formou luxusnej večere, premyslených darčekov alebo okázalých romantických gest. Zatiaľ čo veľké výdavky nie sú vždy potrebné na to, aby ste si uctili partnera v tento deň, Američania si ho zvyčajne užívajú naplno. Niektoré reštaurácie, napríklad newyorská Serendipity3, sa snažia zarobiť na nákupných návykoch obyvateľov počas Valentína tým, že ponúkajú neuveriteľne drahé zážitky. 

Reštaurácia predáva na Valentína
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Podnik je známy svojou Frrrozen Hot Chocolate vyrobenou zo zmesi štrnástich druhov kakaa a ponúkaným v rôznych príchutiach, ako je arašidové maslo, mäta či narodeninová torta. Tentoraz sa reštaurácia pri príležitosti Valentína spojila s návrhárkou šperkov Lorraine Shwartzovou, aby zákazníkom ponúkli oslnivú verziu ich klasickej pochúťky. Diamond Frrrozen Hot Chocolate je pozlátená čokoládová guľa, ktorá sa bude podávať spolu s pohárom Serendipity3 posypanom rakúskymi kryštálmi vyrobenými Kellie DeFriesovou. Bude naplnený typickým nápojom podniku, doplnený šľahačkou, jedlými trblietkami, čokoládovými hoblinami pozlátenými 23-karátovým jedlým zlatom a zlatými slamkami, píše portál Eat This, Not That. 

Reštaurácia predáva na Valentína
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dezert sa bude podávať aj s diamantovým prsteňom z 18-karátového bieleho zlata, ktorý navrhla Schwartzová. Prsteň obsahuje 0,69-karátový prírodný ozdobný ružový diamant v tvare srdca, ako aj 0,77-karátový svetlomodrý diamant v tvare hrušky a 1,15-karátový biely diamant obklopený väčšími drahokamami. Cenovka dezertu, ktorý bude dostupný len 14. februára, je 250 000 dolárov. 

Reštaurácia predáva na Valentína
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nie je to prvýkrát, čo Serendipity3 ponúka okázalé verzie klasických položiek zo svojho menu. V júli 2021 získala titul Guinessovej knihy rekordov za najdrahšie hranolky. Stáli 200 dolárov a boli blanšírované v šampanskom Dom Perignon, trikrát vyprážané v čistom husacom tuku, pokryté hľuzovkou a 23- karátovým jedlým zlatým prachom.

Viac o téme: ReštauráciaDezertValentínSerendipity3
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu