Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Google Chrome sa už čoskoro stane nebezpečným pre milióny počítačov: Takto zistíte, či ste ohrození aj vy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Ak používate Google Chrome, budúci týždeň by ste mali byť opatrní. Prehliadač totiž môže byť chybný a dokonca aj nebezpečný. Dôvodom je veľká zmena, ktorú robí technologický gigant Google v súlade s Microsoftom. Najviac ohrození sú ľudia používajúci tieto operačné systémy.

Windows 7 a Windows 8.1 boli nedávno zrušené, čo znamená, že ktokoľvek, kto stále používa starý operačný systém, už nebude dostávať dôležité aktualizácie zabezpečenia, píše The Sun. Tieto aktualizácie sú nevyhnutné na opravu akýchkoľvek slabých miest ešte predtým, ako ich zneužijú hackeri. Aktualizácie sú tiež potrebné pre získanie najnovších funkcií. 

Google Chrome sa už
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Google minulý rok oznámil, že februárové vydanie prehliadača Chrome bude prvé, ktoré nebude podporovať Windows 7 a Windows 8.1. Ďalšia verzia prehliadača - Chrome 110 - bude fungovať iba v systémoch Windows 10 a Windows 11. Kvôli tomu budú Windows 7 a Windows 8.1 dvojnásobne nebezpečné pre každého, kto ich stále používa. 

Chrome 110 by mal byť k dispozícii pre verejnosť už 7. februára. Podľa Statcounter.com používalo Windows 7 k decembru 2022 11,2 percenta počítačov, 2,6 percenta ľudí malo stále nainštalovaný menej obľúbený Windows 8.1. Tieto operačné systémy boli spustené v októbri 2009, resp. v októbri 2013. Ak stále používate niektorý z nich, je pravdepodobné, že používate zastaralú súpravu, ktorú nie je možné inovovať na Windows 10 alebo Windows 11. To, bohužiaľ, znamená, že si budete musieť kúpiť úplne nový počítač, aby ste zostali v bezpečí. 

Google Chrome sa už
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Staršie verzie prehliadača Chrome budú naďalej fungovať, ale pre používateľov týchto operačných systémov nebudú vydané žiadne ďalšie aktualizácie. Ak momentálne používate systém Windows 7 a Windows 8/8.1, odporúčame vám prejsť na podporovanú verziu systému, aby ste mohli aj naďalej dostávať najnovšie aktualizácie zabezpečenia a funkcie prehliadača Chrome," uviedli predstavitelia Googlu. 

Viac o téme: GoogleWindowsChrome
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu