Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ľudia idú do kolien z FOTO psa, ktorý uviazol vysoko na strome: Dôvod, prečo tam vyliezol!

(Zdroj: Facebook/Caldwell Fire Department)

CALDWELL - Naháňačka psa s veveričkou sa skončila zásahom hasičov, ktorí museli nakoniec vyslobodzovať prenasledovateľa z koruny vysokého stromu. Príbeh so šťastným koncom zdokumentovali členovia Hasičského zboru v Caldwell v štáte Idaho a zverejnili ho na Facebooku.

Hasiči z amerického mesta Caldwell majú za sebou kuriózny zásah, počas ktorého vyslobodzovali z koruny stromu psa Izzyho. Kríženec pitbulla a huskyho sa tam dostal pri prenasledovaní veveričky. Zatiaľ čo tá bez stopy zmizla, on zostal uväznený medzi konármi vysoko nad zemou a nedokázal zliezť dolu. 

 

Great job by the Caldwell Fire Department, rescuing a dog that got stuck in a tree. Don’t ask, I have no idea how the dog got up there. Caldwell Fire Department

Posted by Law Enforcement Today Radio Show on Friday, January 13, 2023

Jeho majiteľka Christina Dannerová uviedla, že bol nepoučiteľný, celé dopoludnie kňučal a snažil sa dostať von, aby tú veveričku chytil. Na zverejnených fotografiách vidno, ako hasiči lezú po rebríku a snažia sa dostať k Izzymu. "Možno nabudúce nebude pri prenasledovaní veveričiek taký vytrvalý," dúfajú. Po úspešnom zásahu si pes vychutnal porciu obľúbených granúl. 

Kolegovia z Hasičského zboru mesta Libanon v štáte Oregon okomentovali príspevok so slovami, že "toto je niečo nové, čo ešte nevideli". Podľa American Kennel Club (AKC) je fascinácia pohybom malých zvierat súčasťou predátorského dedičstva psov. "Často neexistuje lepší spôsob na upútanie pozornosti psa ako veverička, ktorá sa zakráda cez dvor. Veľa psov miluje prenasledovať veveričky, vtáky, zajacov a iné malé zvieratká. Hliadkovanie na dvore a čakanie na ich prítomnosť je pre psov obľúbenou zábavou," uviedli odborníci. 

Viac o téme: StromPesHasičiVeverička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu