Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Jedna z najnechutnejších vecí, aké ste videli: Ľudia sú zhrození z toho, čo robí mäso vo VIDEU

NEW YORK - Ak premýšľate nad tým, že sa stanete vegetariánom, možno vám k tomu dopomôže nasledujúce video. Mnohých užívateľov sociálnych sietí veľmi vydesilo. Zachytáva čerstvo nakrájané mäso, ktoré pulzuje. Podľa odborníka za to môže soľ, ktorá spôsobila stiahnutie svalu.

Video sa na Twitteri prvýkrát objavilo v roku 2020, no nedávno sa opäť stalo hitom internetu. Za iných okolností by na osolenom mäse nebolo nič zvláštne. V tomto prípade ale čerstvé mäso začalo pulzovať. "Pridávanie soli do čerstvo narezaného svalu spôsobuje jeho kŕče," uvádza sa v opise záberov. Nemenovaný mäsiar na ňom drží kus surového hovädzieho mäsa, ktoré sa kŕčovito sťahuje ako kus živej ryby sashimi. 

Podľa populárno-vedeckého časopisu Scientific American k tejto "zombifikácii" hovädzieho mäsa dochádza vtedy, keď sú nervové zakončenia v čerstvo narezanom mäse aktivované iónmi sodíka, čo spôsobuje stiahnutie svalov. Čínsky inšpektor Lv Suwen vysvetlil tento jav v článku z roku 2015. "Centrálny nervový systém je mŕtvy, ale nervové zakončenia vo svaloch stále fungujú, čo vedie ku šklbaniu, pretože nervy ešte nie sú mŕtve. Po krátkom čase to prestane." Aj keď tento jav môže pôsobiť nechutne, v skutočnosti je to indikátor vysokokvalitného mäsa. "Môžete si byť istí, že tento kus mäsa je veľmi čerstvý a pochádza z čerstvo zabitého zvieraťa," dodal Suwen. 

Ľudí napriek tomu video poriadne znechutilo. Jeden z komentujúcich dokonca uviedol, že je to jedna z najnechutnejších vecí, aké kedy videl. "Uh... Možno si dám namiesto toho šalát," napísala jedna osoba. Ďalší uviedli, že odteraz prestávajú jesť mäso. 

Viac o téme: Mäso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu