Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rýchlokurzy v trolejbusoch: Naučíte sa po anglicky, francúzsky aj šarišsky

(Zdroj: Bleskovky.sk)

PREŠOV – Pasažierov na najdlhších linkách mestskej hromadnej dopravy v Prešove v trolejbusoch číslo 4, 8 a 38 má osloviť kampaň na podporu kandidatúry mesta Prešov na titul Európske hlavné mesto kultúry 2013 (EHMK).

Interiér aj exteriér trolejbusov je pomaľovaný figúrkami z hry Človeče, nehnevaj sa, ktoré sa stali symbolom kampane. Maliarmi boli deti zo základnej umeleckej školy, ktorú vedie výtvarník Ľubomír Guman. Výzdobu interiérov trolejbusov budú meniť aj podľa ročného obdobia. Cestujúci na tejto linke nájdu letáčiky s krátkou slovnou zásobou a frázami v angličtine, francúzštine a v dialekte regiónu v šarištine. Spolu tu nájdu 150 užitočných, ale aj vtipných výrazov, ktoré môžu použiť v kontakte s cudzincami. Počas jazdy na týchto linkách sa ozýva z CD aj text z letákov. Onedlho ho doplní audionahrávka o významných pamätihodnostiach mesta, okolo ktorých cestujúci práve prechádzajú.

Ako uviedla pre agentúru SITA PR manažérka projektu EHMK 2013 Anna Mišinová, intenzitu kampane posilnia od mája dobrovoľníci v jednotných tričkách, ktorí v uliciach mesta budú informovať o kandidatúre Prešova na titul EHMK. Kampaň vyvrcholí v jeseni, keď by sa malo rozhodnúť, ktoré zo štyroch kandidujúcich miest Nitra, Martin, Košice a Prešov zvíťazí.

Na projekte infotrolejbusov spolupracovali pracovníci a študenti Fakulty humanitných a prírodných vied a Pedagogickej fakulty Prešovskej univerzity, Krajský pamiatkový úrad Prešov a Ústav digitálnych kompetencií. Projekt je súčasťou kampane GET READY a finančne ho podporila spoločnosť Lear Corporation Seating Slovakia sumou 50 tis. Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu