Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mladá Britka trpí zvláštnou chorobou: Má fóbiu z gombíkov

(Zdroj: Nový Čas)

WATERLOOVILLE – Dvadsaťročná Britka z Hampshiru trpí veľmi netradičnou fóbiou. Od detstva má chorobný strach z gombíkov. Nielen, že ich nemôže sama nosiť, neznesie ani to, ak je v rovnakej miestnosti s niekým, kto má na sebe gombíky.

U dievčaťa sa fóbia začala prejavovať už v ranom detstve. Keď uvidí gombík, začne pociťovať náhlu úzkosť, píše britský denník The Sun. Jej priateľ Nate Dorrington (23) musí nosiť jedine oblečenie so zipsom. „Odkedy si pamätám, tak sa bojím gombíkov. Mama tvrdí, že sa ich bojím odvtedy, čo mi obliekla prvé šaty,“ zverila sa novinárom Gillian Linkins.

„Dotknúť sa gombíka je pre mňa rovnaké ako dotknúť sa švába. Štítim sa ich a dvíha sa mi z nich žalúdok. Keď som bola mladšia, brat ma často gombíkmi strašil,“ spomína Gillian, ktorej spôsobuje fóbia problémy predovšetkým v škole. „Niekoľkokrát som sa ju pokúšala poraziť pomocou hypnoterapie, ale neúspešne.“

„Sledovať detskú šou Button Moon je pre mňa ako dívať sa na horor. Ľudia si myslia, že som šialená,“ dodáva smutne Gillian.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu