Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ukrajincom pomáhajú vo vojne tvory, aké by ste nikdy nečakali: Zbrane ruských okupantov ničia včely!

Ruskí vojaci
Ruskí vojaci (Zdroj: profimedia.sk)

KYJEV - Aj zvieratá vo významnej miere píšu svoj príbeh v konflikte u našich susedov. Ukrajinská charitatívna organizácia pre voľne žijúce zvieratá - UAnimals - zverejnila príspevok na Facebooku, v ktorom sa podelila o to, ako včely robia ulice ich krajiny bezpečnejšími. Včely totiž znehodnocujú výbušniny pomocou medu.

UAnimals zdieľala príspevok o tom, ako včely na vojnou zničenej Ukrajine pomáhajú v boji proti ruským útočníkom, a to difúziou granátov medom. Vidno v ňom fotky toho, čo vyzeralo ako granáty. Na prvej vidno granáty potiahnuté materiálom a pripevnené k niekoľkým drôtom.

Charita vysvetľuje, že výbušniny nechali v štruktúre úľa ruskí okupanti. Avšak vzhľadom na to, že včely usilovne pracovali na výrobe medu, časť lepkavej látky zablokovala zapaľovače a zabránila smrteľnému výbuchu. Podobne je to aj na druhom obrázku, kde je jeden z granátov prelepený páskou a prišpendlený, aby nevybuchol.

Hoci nie je jasné, kde presne na Ukrajine boli fotografie urobené, dá sa predpokladať, že ide o oblasť, ktorú okupovalo Rusko, vzhľadom na to, čo tvrdí UAnimals. "Včelí med nás zachraňuje pred výbuchmi. Tieto včely sa vopred postarali o bezpečnosť svojho úľa a ľudí, ktorí odstránili jeho veko. Za polroka sa zapaľovače granátov, ktoré tam nechali ruskí okupanti, zaplnili medom a nevybuchli," píše sa v príspevku. Niekoľko Ukrajincov v sekcii komentárov oslávili skutočnosť, že včely sú na ich strane proti Putinovi. "Dokonca aj naše včely sú múdrejšie ako Rusko," napísal jeden z užívateľov. 
 

Viac o téme: VčelyMedVýbušninyVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu