Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Reakcia TOHTO šéfa vyvolala búrlivé reakcie: Ženu po návrate do práce rovno vyhodil! Dôvod rozčúli aj vás

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto

LONDÝN - Šéf čelí obrovskej kritike po tom, čo priznal, že prepustil ženu, ktorá sa práve vrátila z materskej dovolenky. Dôvodom bolo nájdenie lacnejšej pracovnej sily. Celú situáciu vysvetlil v príspevku na Reddite. Ľudia však nemali pre jeho rozhodnutie pochopenie.

Nemenovaný šéf sa vybral na Reddit s príspevkom, v ktorom vysvetlil, že prepustil ženu vracajúcu sa späť do práce po materskej dovolenke. Kým bola zamestnankyňa doma, tímu chýbali jej odborné znalosti v oblasti životného prostredia, píše The Mirror.

„Náš tím robí projektovú prácu a v období medzi jej odchodom na materskú dovolenku sme dokončili projekt, na ktorom sme pracovali. Keď odišla, začali sme pracovať na projekte bez nej,“ uviedol muž vo svojom príspevku.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Počas jej neprítomnosti sa tím musel prispôsobiť práci bez jej odborných znalostí. Čoskoro však získali potrebné zručnosti, vďaka ktorým dokázali vykonať prácu rovnako dobre, ako zamestnankyňa na materskej dovolenke. „Situácia, v ktorej sa teraz nachádzame, je, že ja a dvaja ďalší kolegovia sme si rozdelili polovicu práce, ktorú predtým robila ona,“ vysvetlil šéf.

„Najali sme niekoho nového, aby sa postaral o druhú časť jej pracovnej náplne a zvyšok,“ dodal. Nový zamestnanec je ochotný pracovať za nižšiu mzdu, pretože ide o čerstvého absolventa štúdia.

Zamestnankyňa sa však po materskej dovolenke vrátila späť do práce. „Naša firma nás informovala, že z nejakého dôvodu už nemáme rozpočet na sedemčlenný tím a budeme musieť niekoho prepustiť. Táto správa sa objavila, keď som predložil papiere na jej návrat,“ uviedol muž.

Reakcia TOHTO šéfa vyvolala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinstockphotos.com)

Šéf preto musel rozhodnúť, koho si v tíme ponechá. Napokon dospel k záberu, že novopečenú mamičku prepustí. Jedným z dôvodom, prečo tak urobil, bolo, že klienti ich nového projektu už s novým kolegom spolupracovali a majú ho radi. Tiež tvrdil, že peniaze navyše budú prínosom pre celý tím a poskytnú mu viac zdrojov na projekty.

Podľa jeho slov ale chcel, aby mohli v tíme zostať obaja zamestnanci. Napokon sa musel rozhodnúť v prospech svojho tímu. „Povedal som jej, že jej napíšem skvelý odporúčací list a že o pár mesiacov sa môže pokúsiť uchádzať o prácu v našej firme,“ dodal muž.

Používatelia Redditu nad týmto rozhodnutím nemali zľutovanie. „Každý jeden dôvod, ktorý ste spomenuli, bol pravdivý len preto, že odišla na materskú dovolenku, čo z právneho hľadiska NEMÔŽE byť dôvodom na ukončenie pracovného pomeru,“ uviedol jeden z komentujúcich.

„Pravdepodobne by ste si mali začať hľadať nové pracovné miesto, pretože vás vaša spoločnosť oprávnene vyhodí za neporiadok, ktorý ste im tam práve spôsobili,“ dodal ďalší.

Viac o téme: ŽenaVýpoveďMaterská dovolenkaŠéf
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu