Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Brutálny útok kengury na majiteľa: Utrpel vážne zranenia, fatálne následky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PERTH - Kengura na západe Austrálie zaútočila na svojho majiteľa a spôsobila mu zranenia, ktorým nakoniec podľahol. V Austrálii ide o prvý smrteľný útok kengury na človeka od roku 1936. V utorok to oznámila tamojšia polícia.

Príbuzní našli 77-ročného muža s vážnymi zraneniami na jeho pozemku ešte v nedeľu. Polícia uviedla, že na muža zaútočila kengura, ktorú si s najväčšou pravdepodobnosťou choval ako domáce zviera.

Keďže kengura ohrozovala policajné a záchranné zložky, ktoré sa tak nemohli dostať k zranenému mužovi, museli ju policajti zastreliť.

Austrálske právne predpisy zabraňujú obyvateľom chovať voľne žijúce zvieratá ako domáce. Polícia však uviedla, že zatiaľ nevie poskytnúť informácie o tom, či mala obeť na chov kengury oficiálne povolenie.

Tanya Irwinová z Centra na záchranu voľne žijúcich zvierat však uviedla, že úrady v zväzovom štáte Západná Austrália vydávajú povolenia na chov kengúr len zriedkavo. Kengura, ktorá zaútočila na svojho majiteľa, bola podľa nej "dospelý jedinec mužského pohlavia, ktorí sú zvyčajne pomerne agresívni a neradi žijú v zajatí". Dodala, že kengury nie sú "milé zvieratá, ale divoké".

Kengura sivá, ktorá na muža zaútočila, sa na juhozápade Austrálie vyskytuje bežne. Tieto vačkovce dorastajú do výšky 1,3 metra a vážiť môžu až 54 kilogramov.

Viac o téme: SmrťKenguraútok Austrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu