Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nevládze stáť ani sedieť, zamdlieva a preleží 23 hodín denne: Žena tvrdí, že je alergická na gravitáciu!

(Zdroj: Instagram/officiallyndsi)

WASHINGTON – Tvrdí, že je alergická na gravitáciu. Mladá 27-ročná Američanka trávi podľa vlastných slov v posteli až 23 hodín, nedokáže stáť na nohách viac ako tri minúty bez toho, aby jej neprišlo zle a omdlieva niekoľkokrát za deň. Za všetkým vidí práve extrémne reakcie svojho tela na zemskú príťažlivosť.

Lyndsi Johnson trávi celé dni a noci v posteli a aj pri tých najbežnejších činnostiach má zažívať závrate. To, že niečo s ňou nie je v poriadku si mala všimnúť už v roku 2015, kedy ju začali trápiť bolesti brucha a chrbtice. Na nezvyčajný prípad upozornil portál ladbible.

Bývalá členka armády vysvetlila, že prvýkrát sa začala cítiť zle počas práce na lodi v zámorí, lekári však v tom čase nevedeli prísť na to, čo je za jej zdravotnými problémami. Kvôli svojmu stavu musela nakoniec v roku 2018 z armády odísť.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lyndsi Johnson (@officiallyndsi) • Instagram photos and videos

Jej stav sa postupom času začal zhoršovať až sa dostala do štádia, že počas dňa niekoľkokrát zvracala a upadala do bezvedomia. Prudké zhoršenie jej stavu prišlo v roku 2020. V októbri tohto roku omdlela vo výťahu, následne musela prestať šoférovať a aj pri takej bežnej činnosti, ako je zohýnanie sa, sa jej hneď začala točiť hlava.

Po rokoch, kedy absolvovala niekoľko vyšetrení a hospitalizácií a vystriedala niekoľko lekárov dostala vo februári 2022 diagnózu - syndróm posturálnej tachykadrie, známy ako PoTS.

Choroba jej spôsobuje abnormálne zvýšenie srdcovej frekvencie, ku ktorému dochádza po sedení alebo státí, inak povedané pri všetkom, čo sa neodohráva v horizontálnej polohe. Napriek tomu, že pozná diagnózu a začala s liečbou, odkázaná je na pomoc svojho manžela. Počas dňa totiž opakovane upadá do bezvedomia a na nohách vydrží iba pár minút.

„Som alergická na gravitáciu – znie to šialene, ale je to tak. Nedokážem stáť dlhšie ako tri minúty bez toho, aby som sa necítila mdlo, nevoľno alebo rovno neodpadla,“ vyhlásila mladá žena.

Hoci užíva betablokátory, ktoré zredukovali jej mdloby a pomohli jej s nevoľnosťou, stále musí sedieť s prekríženými nohami, aby jej nebolo zle. Vstať môže iba keď ide jesť či do sprchy.

„Cítim sa oveľa lepšie, keď ležím. Celý deň som v posteli – až 23 hodín denne. Nikdy som si nemyslela, že v 28 rokoch budem musieť v sprche používať stoličku. Už nemôžem opustiť svoj dom. Neexistuje žiadny liek, ale som veľmi vďačná za manžela Jamesa a za to, čo mám,“ uviedla.

S tým, čo ju v živote postihlo, sa vyrovnala, ako sa len dalo. „Musela som sa prispôsobiť tomuto novému životu a vyrovnať sa s ním. Používam pomôcky na pohyb, čo mi naozaj pomáha. Som vďačná za to, čo mám a stále môžem študovať hudbu a biznis, čo je úžasné,“ povedala optimisticky.

Viac o téme: ChorobaGravitácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu