Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO pilota vyvolala obavy: Záhadná ohnivá čiara nad Atlantikom, je toto jej pôvod?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Reddit/mohiemen)

LONDÝN - Záhadná ohnivá červená žiara v oblakoch, ktorú zachytil pilot letiaci nad Atlantickým oceánom, sa šíri na sociálnych sieťach. Tajomné video vzniklo minulý piatok a vyvolalo diskusiu medzi užívateľmi sociálnych sietí. Najabsurdnejšou teóriou, ktorá sa v tejto súvislosti objavila je, že to predznamenáva koniec sveta.

Užívateľ, ktorý zverejnil zábery záhadnej červenej žiary v oblakoch na Reddite, citoval pilota, ktorý povedal, že "nikdy nič podobné nevidel". Práve on je autorom fotografií, ktoré na sociálnych sieťach vyvolali obrovský rozruch. Neexistujú však žiadne podrobnosti o pilotovi ani o tom, prečo letel nad Atlantikom. 

"Prasklina je otvorená, prichádza Kaiju," napísal jeden z komentujúcich. "Ak sa nemýlim, prvá hra DOOM sa odohrávala v roku 2022, takže toto je ono. Prichádzajú démoni. Je to koniec," uviedol ďalší. Niektorí užívatelia poskytli trochu racionálnejšie vysvetlenie. Podľa ich slov ide rybársky čln, ktorý používa červené svetlo na prilákanie rýb. "Myslím, že ide o rybárske plavidlá, ktoré používajú silné červené svetlá na prilákanie tichomorských sajer," píše sa v jednom komentári. 

FOTO pilota vyvolala obavy:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Rybolov tichomorských sajer (Cololabis saira), ktorý sa tradične praktizuje v Tichom oceáne, zahŕňa použitie obrovských LED svetiel na prilákanie rýb. Svetlá umožňujú ich lapenie do siete. Sajre malé sú dlhé asi 35 centimetrov. Vyznačujú sa zobákovitými, ale slabo zubatými čeľusťami a radom malých plutiev za chrbtovou a análnou plutvou. Vyskytujú sa v tropických a miernych vodách, žijú blízko hladiny a bežne skáču nad hladinou vody.

Viac o téme: PilotLietadloZáhadaAtlantik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu