Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kráľovná Alžbeta II. sa zoznamovala so smrteľne chorou ženou, keď zrazu... takýto trapas nikto nečakal

(Zdroj: SITA/AP/(Kirsty O'Connor/Pool Photo)

WINDSOR - Britská kráľovná Alžbeta II. (96) počas otvorenia hospicu vo Windsore dokonale odľahčila faux pas, ktorého sa dopustil jeden z účastníkov slávnostného podujatia. Na verejnosti tak opäť raz ukázala, že aj trápne a nepríjemné okamihy, ktoré prináša život, môžu vyčarovať úsmev na tvári, keď sa k nim pristúpi s nadhľadom.

Alžbeta II. prijala pozvanie na slávnostné otvorenie hospicu vo Windsore. Súčasťou oficiálneho programu bolo stretnutie s klientmi a ich príbuznými, ktorí očakávali príchod jej veličenstva s obrovským nadšením. Boli medzi nimi aj Graham White a jeho manželka Pat. Páve keď nastal vytúžený okamih a kráľovná sa začala s touto dvojicou rozprávať, mužovi začal zvoniť telefón. Keď zmätený dôchodca siahol do vrecka a zvonenie vypol, panovníčka s pochopením a úsmevom na tvári utrúsila: "Typické, telefón sa okamžite vypne." 

Zahanbený Graham vysvetlil, že mu volal syn. Pat, ktorá trpí štvrtým štádiom rakoviny a stretnutie s kráľovnou absolvovala pripútaná na invalidný vozík, opísala stretnutie ako veľmi emotívne. Vraj to "je spomienka, ktorú si bude vážiť". Zažartovala aj o zvonení mobilu, ktoré prerušilo konverzáciu s panovníčkou. "Ľudia si myslia, že kráľovná je namyslená, ale má zmysel pre humor," povedala seniorka. White na margo faux pas uviedol, že pred stretnutím vypol manželkin telefón a bol si istý, že to isté urobil aj so svojím. Jeho žena doplnila, že kráľovnej sa veľmi páčila budova a prejavila veľký záujem o spôsoby liečby rakoviny. Zároveň vyjadrila želanie, aby hospic pomáhal pacientom s onkologickým ochorením prekonať ich ťažkú životnú situáciu. 

Windsorský hospic Thames otvorila Alžbeta II. v roku 1987 a v minulosti ho navštívili aj princezná Diana a grófka z Wessexu Sophie. Nová budova hospicu, ktorá sa nachádza pri malebnom jazere obklopenom stromami v neďalekom Maidenhead, má recepciu so vzdušným átriom, kaviarňou a obchodom. Whiteovci slúžili v armáde, pričom Graham pracoval ako manažér na Kráľovskej vojenskej akadémii v Sandhurste práve v období, keď vojvodovia z Cambridge a Sussexu absolvovali dôstojnícky výcvik. "Keď sem prídete, cítite lásku. Chodím sem na jogu, zapájam sa do aktivít. Pre mňa sú tu všetci ako veľká rodina," zhodnotila Pat vynovené zariadenie. "Ľudia si myslia, že hospic je miesto, kde prídete iba zomrieť, ale tu to tak nie je," doplnil Graham.

Viac o téme: KráľovnáHospicTrapasAlžbeta II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu