Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Turistka mala úraz na dovolenke v Španielsku: Žaluje cestovku o vyše 130-tisíc eur, takýto má dôvod

Hotel H10 Taburiente Playa Zobraziť galériu (4)
Hotel H10 Taburiente Playa (Zdroj: Youtube/DavideoVisits, Getty Images)

LA PALMA - Dovolenkárka zažalovala cestovku TUI o 131 228 eur po tom, čo tvrdila, že sa pošmykla na kaluži pri bare vo štvorhviezdičkovom hotelovom rezorte v Španielsku a zlomila si členok. Pred šiestimi rokmi bola ubytovaná v luxusnom hoteli H10 Taburiente Playa na Tenerife, keď išla dole na raňajky a zranila sa.

Karen Careyová (64) z východného Londýna bola so svojím manželom Petrom, keď sa incident stal, ale dovolenkový gigant TUI tvrdí, že si nehodu zavinila sama, pretože išla na raňajky bosá. Poškodená na Okresnom súde v centrálnom Londýne uviedla, že zlomenina mala katastrofálny vplyv na jej život a kariéru, sužuje ju chronická bolesť a jej pohyblivosť je drasticky obmedzená. 

Manželia si rezervovali sedemdňový balík v štvorhviezdičkovom plážovom hoteli, ktorý sa môže pochváliť nádherným výhľadom, štyrmi bazénmi a niekoľkými reštauráciami. K pádu došlo v piaty deň ich pobytu a viedol k tomu, že Karen musela byť sanitkou prevezená do nemocnice v La Palme, ako aj k opakovaným operáciám po tom, ako sa vrátila späť do Veľkej Británie, píše Daily Mail.

Turistka mala úraz na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Careyová teraz žaluje TUI Ltd o 112 630 libier (vyše 130-tisíc eur) za nehodu z januára 2016. Právnici spoločnosti ale popierajú akúkoľvek zodpovednosť. Spochybňujú, že na podlahe bola vyliata nejaká tekutina a zdôrazňujú, že hotelový personál ju pravidelne čistil. Okrem toho naznačili, že Britka si jednoducho zrejme nedávala dobrý pozor. Tá vyhlásila, že úraz jej zničil celý život a prinútil odísť z práce, ktorú milovala. Pracovala ako hotelová úverová kontrolórka. "Moje nervy sú preč. Odkedy sa to stalo, som iný človek," povedala na súde. Od februára 2017 je na invalidnom dôchodku.

Obhajca Careyovej Andrew Young pri načrtnutí okolností nehody povedal súdu: "Pani Careyová a jej manžel sa posadili za stôl a sťažovateľka potom vstala a začala kráčať smerom k oblasti, kde bola k dispozícii ovocná šťava, aby sa mohla napiť. Keď sa priblížila k oblasti, šmykli sa jej nohy a spadla na podlahu a vyvrtla si pri tom pravý členok." Pred pádom na podlahe nič nevidela, ale všimla si, že po páde má mokrý zadok. "Jej manžela privolal čašník hneď po nehode a tiež si všimol, že podlaha okolo žalobkyne je mokrá."

Turistka mala úraz na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Young ďalej uviedol, že akceptuje, že niektoré zo súčasných zdravotných problémov jeho klientky boli spôsobené degeneratívnymi zmenami na jej členku. "Trpí výraznými dlhodobými symptómami, ktoré sú čiastočne dôsledkom nehody a tiež čiastočne výsledkom degeneratívnych, ale predtým asymptomatických zmien na jej členku." Právni zástupcovia TUI trvajú na tom, že väčšina symptómov Careyovej nemá nič spoločné s jej nehodou. Tiež tvrdia, že bola schopná vrátiť sa k ľahkým pracovným povinnostiam od novembra 2016 a v súčasnosti je schopná aspoň sedavého zamestnania.

Viac o téme: DovolenkaZlomeninaúrazCestovná kanceláriaTuristkaŽalobaTUI
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu