Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tesne pred odletom dostali pasažieri na mobily hrôzostrašnú správu: Pilot musel okamžite zastaviť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TEL AVIV - Pasažieri a personál letu z Izraela do Turecka boli priamo na palube lietadla spoločnosti Turkish Airlines nečakane vystavení nepríjemnému incidentu, po ktorom sa kapitán rozhodol nevzlietnuť z letiska Ben Gurion. Na palubu vzápätí privolal bezpečnostné zložky, ktoré túto neobvyklú situáciu vyšetrujú.

Na najväčšom a najrušnejšom medzinárodnom izraelskom letisku Ben Gurion v Tel Avive došlo k incidentu, ktorý vystrašil pasažierov aj členov posádky. Keď sa totiž lietadlo Turkish Airlines chystalo vzlietnuť, viacerí cestujúci dostali na mobily desivé zábery zničených lietadiel, ktoré havarovali v minulosti. "Nastúpili sme do lietadla a to sa o chvíľu začalo hýbať. Väčšina pasažierov dostala žiadosť o potvrdenie fotografie v AirDrop, niektorí ju schválili a niektorí nie. Lietadlo zastavilo a letušky sa pýtali, kto dostal tie obrázky," približuje situáciu jeden cestujúci. Kapitán vzápätí stroj zastavil a po niekoľkých minútach sa to už na palube hemžilo policajtmi. Správca letiska im oznámil, že došlo k bezpečnostnému incidentu. Z lietadla zobrali všetku batožinu na druhú kontrolu. 

 

🔴As the Turkey-bound plane was taxiing for take-off from Israel’s Ben Gurion International Airport, images of burnt-out and crashed aeroplanes popped up on passengers’ phones, causing panic

Posted by The Telegraph on Tuesday, May 10, 2022

Z dostupných informácií vyplýva, že zatiaľ nikto nevie, kto je zodpovedný za odoslanie obrázkov s hrozivým obsahom. Na jednom z nich boli zachytené trosky lietadla Turkish Airlines, ktoré sa zrútilo v Amsterdame v roku 2009 a pri tragédii zomrelo deväť osôb. Na druhej fotke bolo zničené lietadlo Asiana Airlines Flight 214 z roku 2013, ktoré sa zrútilo v San Franciscu. Toto nešťastie si vyžiadalo tri ľudské životy. Znepokojujúce snímky dostalo 166 cestujúcich. Úrady vylúčili možnosť, že išlo o kybernetický útok. 

Preverovaní boli všetci pasažieri aj ich batožina. "Všetky kroky boli prijaté na základe spolupráce s kapitánom letu, ktorý preukázal veľkú zodpovednosť, keď sa rozhodol vrátiť s lietadlom na terminál," uviedol hovorca Úradu letísk Ofer Lefler. Lietadlo nakoniec odletelo s päťhodinovým meškaním. 

Viac o téme: LietadloTurkish Airlines
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu