Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Poburujúce VIDEO z ruskej štátnej televízie: Debata o jadrovom útoku na USA, ale tá reakcia diskutujúcich!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/Julia Davis)

MOSKVA - Znepokojivé video zachytáva ruských moderátorov a diskutujúcich, ktorí sa pri rozhovore o odpálení jadrových zbraní na New York Citu smejú. Zábery boli odvysielané v ruskej štátnej televízii. Video na Twitteri uverejnila americká publicistka, ktorú reakcia prítomných pobúrila.

Skupina kremeľských propagandistov hovorila o zasiahnutí "mesta, ktoré nikdy nespí", čiže New Yorku, jadrovými raketami Sarmat Missle alebo Satan 2. "Medzitým v ruskej štátnej televízii: moderátori a hostia sa nekontrolovateľne smejú pri diskusii o jadrových útokoch na kontinentálne územie Spojených štátov. Viete si predstaviť, že by sa niekto z našich prominentných moderátorov smial myšlienke zničenia miest?" napísala novinárka spravodajského webu Daily Beast Julia Davisová. 

Video z ruskej štátnej televíznej stanice zdieľala na Twitteri. Jeden z moderátorov v ňom spomenul testovacie odpálenie rakety Sarmat a opýtal sa nasledovné: "Aký druh objektov môže zničiť? Akú veľkosť územia?" Prítomný odborník na jadrové zbrane objasnil, že rakety môžu zničiť objekty ako mesto New York. "Dobré mesto, ale už by bolo preč," povedal. "Úplne preč, iba jednou raketou. Myslím, úplne preč. Takže je lepšie, aby sme to neurobili. Američania sa vždy báli našich ťažkých rakiet," dodal. Všetci prítomní sa pri zmienke o zničení New Yorku usmievali. 

Poburujúce VIDEO z ruskej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP/Mark Lennihan)

Vo februári ruský prezident Vladimír Putin spustil ofenzívu na Ukrajinu a varoval, že akýkoľvek vonkajší zásah by vyvolal "také následky, s akými ste sa vo svojej histórii nestretli", čo mnohí brali ako jadrovú hrozbu. Povedal tiež, že ide o unikátnu zbraň, ktorá zaistí bezpečnosť Ruska pred vonkajšími hrozbami. Ruské sily použili na Ukrajine hypersonické rakety, čo z nich robí prvú krajinu, ktorá počas vojny použila takéto zbrane. Hypersonické zbrane sa pohybujú až päťkrát rýchlejšie ako zvuk. Je tiež náročnejšie ich sledovať a zachytiť než typické zbrane.

Viac o téme: Jadrová zbraňNew YorkJadrový útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu