Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Veterinár prezradil, ako zistíte, že vás má váš pes naozaj rád: Sledujte u neho tieto znaky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Premýšľali ste niekedy nad tým, či vás má váš pes naozaj tak rád, ako vy jeho? Existuje niekoľko jasných znakov, na základe ktorých môžete získať odpovede na svoje otázky. Veterinár prezradil, čo robiť, ak chcete svojmu domácemu miláčikov ukázať svoju lásku a čomu sa naopak radšej vyhnúť.

Od vrtenia chvostom po skákanie či túlenie, psy vyjadrujú svoju náklonnosť mnohými rôznymi spôsobmi. Rezidentný veterinár James Greenwood z programu The Pet Show britskej televízie ITV porozprával pre portál Webbox o znakoch, ktoré majiteľom domácich miláčikov prezradia, či ich milujú rovnako, ako oni ich. 

"Čo sa psov týka, všetko je to o chvoste! Prostredníctvom vrtenia chvostom dokážu vyjadriť množstvo emócií," povedal Greenwood s tým, že existujú dva typy vrtenia, ktoré signalizujú radosť. "Po prvé, vrtenie celým telom, ktoré sa začína na ramenách a končí sa až na špičke chvosta, to je doslova ich veselý tanec. Po druhé, vrtenie chvostom pripomínajúce vrtuľu je zvyčajne vyhradené pre tých, ktorých psy vnímajú ako obzvlášť dôležitých." 

Veterinár prezradil, ako zistíte,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

 

Na druhej strane si ale psy len zriedka užívajú objatie. Ak sa rozhodnú prísť a pritúliť sa k vám, je pravdepodobné, že vás považujú za dôveryhodného člena rodiny. "No a napokon ten nadšený pozdrav, keď sa vrátite domov - skákanie a lízanie, niekedy môžu štekať alebo vám prinesú hračku. To je skutočným signálom, že sú radi, že vás vidia," dodal veterinár. 

 

Dr James Greenwood, resident vet on ITV's The Pet Show, reveals the top signs that your dog really loves you and the...

Posted by Classical For Coding on Monday, April 11, 2022

Ako najlepšie ukázať svojmu psovi, že ho milujete?

Väčšina psov má radosť z toho, že trávi čas so svojimi majiteľmi. Existuje mnoho spôsobov, ako môžete urobiť ich deň výnimočným. "Každodenná prechádzka je nevyhnutná; psy milujú používanie svojich zmyslov a skúmanie a potrebujú spáliť kalórie cvičením." Greenwood rovnako navrhuje pripraviť pre psy prekážkovú dráhu, aby ste ich prinútili premýšľať a riešiť problémy.

Veľkou motiváciou pre psy je aj jedlo, ktoré môžete využiť vo svoj prospech pri výcviku používaním pamlskov ako odmeny za dobré správanie. Oplatí sa tiež naučiť psov, ako byť osamote, a to časom postupne stráveným osamote s dlhotrvajúcimi maškrtami alebo hračkami, ktoré ich zabavia. Nezávislosť psov je totiž nevyhnutná. 

Veterinár prezradil, ako zistíte,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Je niečo, čo by ste nemali robiť, keď sa snažíte ukázať domácemu miláčikovi svoju lásku?

Greenwood radí, aby ste sa nevyhýbali technikám trestov a nebrali všetko príliš pozitívne. Ak vám domáci miláčik roztrhá obľúbený vankúš, treba mu dať najavo, že urobil niečo zlé. V opačnom prípade bránite jeho výcviku a rozvoju. Taktiež nie je dobré psa do niečoho nútiť. "Ak sa mu nepáči určitá situácia (môže cúvať, snažiť sa skrývať alebo dokonca prejavovať prvé známky agresie), potom je dôležité, aby ste to pochopili a nenútili ho do ničoho, čo mu nie je pohodlné. Namiesto toho ho postupne učte, napríklad pomocou dobrôt, prispôsobovať sa novým situáciám. Predovšetkým však svojmu domácemu miláčikovi doprajte čas."

Viac o téme: PesChvost
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu