Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Rodina zachránila zatúlané šteňa: Žiadny pes, pozrite, čo sa z neho vykľulo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Veľké prekvapenie čakalo na rodinu z amerického štátu Massachusetts, ktorá sa začala starať o tvora s veľkými očami, o ktorom si myslela, že ide o zatúlané šteňa. Čoskoro však začali mať podozrenie, že ich šteniatko vlastne nemusí byť pes. Privolaní záchranári zo strediska pre voľne žijúce zvieratá v Novom Anglicku potvrdili, že si rodina domov v skutočnosti doviezla mláďa kojota, napísal spravodajský server CNN.

Malý samček sa potuloval zmätený a rozrušený okolo cesty, preto ho dotyční naložili do auta a odviezli domov. "Keď si uvedomili svoj omyl, zavolali nám," povedali zástupcovia strediska, ktoré zadarmo poskytuje veterinárnu starostlivosť piatim tisíckam zvierat ročne.

Podľa odborníkov nie je nijako nezvyklé zahliadnuť v tejto ročnej dobe okolo cesty mláďatá kojotov či líšok. Práve sa totiž dostávajú do veku, keď začínajú skúmať svet okolo seba a túlať sa ďalej od rodiny. V prípade malého kojota nie je jasné, či sa len vydal príliš ďaleko od svojich rodičov, alebo či jeho matka nebola zranená alebo zabitá. 

 

The Eastern Coyote pup was separated from his family last week and was found wandering and distressed by the side of a...

Posted by Cape Wildlife Center on Monday, May 2, 2022

Mláďa, ktoré má asi päť alebo šesť týždňov, dostalo prvú sériu očkovania a stredisko ho odchová do veku, než bude možné ho vypustiť späť do prírody. Spoločnosť mu bude robiť asi štvortýždňová osirelá samička. Vychovávať kojoty spoločne s aspoň jedným ďalším príslušníkom ich druhu je kľúčové, pretože tieto psovité šelmy sú spoločenské zvieratá. 

Viac o téme: PesKojot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu