Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Google Maps odhalili absurdný dôkaz propagandy: Vidno ju až z vesmíru

(Zdroj: Reddit/maverick1127)

LONDÝN - Aplikácia Google Maps otvára úplne nové možnosti poznávania sveta. Prostredníctvom nej dostávajú aj bežní smrteľníci príležitosť nahliadnuť do kútov našej planéty, ktoré by inak nemali šancu spoznať. Svoje o tom vie istý užívateľ Redditu, ktorý takto objavil dôkaz o propagande Číny.

Objavovať svet očami Google Maps je v mnohých prípadoch veľmi zaujímavé. Takýto je aj príspevok dokumentujúci bizarné čínske propagandistické heslo, ktoré bolo vytvorené uprostred poľa v blízkosti Veľkého čínskeho múru. Jeho objaviteľ sa zároveň podelil o súradnice (40.4499299, 116.5487750), kde sa nápis nachádza. "Čo je tam napísané?" spýtal sa na Reddite. 

Užívatelia ovládajúci čínštinu uviedli, že ide o heslo oslavujúce bývalého komunistického vodcu. "Neviem identifikovať prvé slovo. V závislosti od neho by to malo znamenať buď "Pre predsedu Maa" alebo "Začnite s predsedom Maom"," komentoval jeden z nich. Ďalší si myslí, že správny preklad znie: "Verní predsedovi Maovi" alebo "Moja lojalita spočíva v predsedovi Maovi". 

Mao Ce-tung bol čínsky komunistický vodca a zakladateľ Čínskej ľudovej republiky. Vo funkcii predsedu Komunistickej strany Číny pôsobil od roku 1949 až do svojej smrti v roku 1976. Je neslávne známy svojou katastrofálnou politikou "Veľkého skoku vpred" a "Kultúrnej revolúcie". V krajine bol v tom období veľký hladomor, čo viedlo k vysokej úmrtnosti obyvateľstva. Príspevok sa tak zaradil medzi bizarné objavy nájdené vďaka Google Maps. 

Viac o téme: PropagandaČínaMao Ce-tungGoogle Maps
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu