Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Podivný objav na Google Maps: Mnoho ľudí sa pokúšalo identifikovať, o čo vlastne ide

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRAZÍLIA - Používateľ Google máp so svojím orlím zrakom zbadal pri pobreží Brazílie obrovskú pirátsku loď. Informoval o tom na stránke Reddit. Ľudia sa teraz snažia zistiť, o akú loď ide. Podľa niektorých v skutočnosti nepatrí pirátom, ale letoviskám, ktoré ponúkajú plavbu na pirátskych lodiach.

Veľká drevená loď má štyri stožiare a zdá sa, že bola navrhnutá tak, aby dokonale kopírovala tradičnú pirátsku loď. Na Google Maps si ju všimol užívateľ známy ako Layzusss, ktorý svoje pozorovanie zdieľal na Reddite. Mnoho ľudí sa pokúšalo identifikovať, o aké plavidlo ide. 

Nakoniec sa ukázalo, že nejde o žiadnu loď duchov, ktorú kedysi obývali piráti, ale o turistickú loď.  "Mnoho plážových letovísk v Brazílii využíva tieto pirátsky vyzerajúce lode na prepravu turistov po ostrovoch a blízkych plážach," uviedol jeden z užívateľov. 

Iná osoba v tejto súvislosti odkázala na plavbu "Pirate Bay Cruise", ktorá prebieha v tej istej oblasti, kde bola loď spozorovaná. "Cestujte späť v čase, nastúpte na pirátsku loď v tradičnom štýle a plavte sa okolo zálivu Balneário na jednu z najkrajších pláží v regióne, Laranjeiras," píše sa na stránkach spoločnosti ponúkajúcej plavbu. 

Viac o téme: Google MapsPirátska loď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu