Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Super TRIK, vďaka ktorému spravíte tie najlepšie palacinky: Stačí na to jediná ingrediencia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Pixabay)

KNIGHTON - Kto by si nerád doprial jemné a nadýchané palacinky! Pravdepodobne všetci sa už aspoň raz pustili do ich prípravy, no zlyhali na plnej čiare. Urobiť skutočne chutné palacinky je totiž poriadna výzva. Vďaka jednej tajnej ingrediencii by sa vám to ale podľa odborníčky malo podariť.

Palacinky sú univerzálnym pokrmom, ktorý je možné podávať ako hlavné jedlo, ale tiež ako dezert. Urobiť však nadýchané a lahodné cesto je niekedy poriadna výzva. Podľa odborníkov zo spoločnosti Radnor Hills Infusions stojí za celým tajomstvom jedna tajná ingrediencia - perlivá voda. Pár kvapiek vody sýtenej oxidom uhličitým v cestíčku na palacinky vraj dokáže hotový zázrak. 

Super TRIK, vďaka ktorému
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"Keďže perlivá voda je sýtená oxidom uhličitým, cesto prirodzene prevzdušňuje. Perlivá voda spôsobí, že šumenie bude trvať oveľa dlhšie, takže keď sa dostane do kontaktu s teplom, vytvorí v tepelne upravujúcej zmesi malé bublinky a vytvorí nadýchané palacinky," vysvetlil Chris Sanders, odborník na hydratáciu z Radnor Hills Infusions. Zdá sa, že tento trik je pomerne populárny medzi mnohými ľuďmi na TikToku, ktorí vyrábajú palacinky s perlivou vodou. V skutočnosti môžete do cesta pridať aj ochutenú perlivú vodu, aby vaše palacinky dostali extra punc chuti. 

Super TRIK, vďaka ktorému
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Ďalším tipom, ako urobiť palacinky ešte nadýchanejšie, je zabezpečiť, aby bola perlivá voda studená, pretože v takom prípade obsahuje viac bublín ako pri izbovej teplote. Postup prípravy je jednoduchý: pridajte do misky jednu šálku samokypricej múky, 2,5 lyžičky soli a päť lyžíc perlivej vody. Následne túto zmes šľahajte, kým nebude hladká a potom postupne vmiešajte pol šálky mlieka podľa vášho výberu. Cesto nechajte prikryté dvadsať minút; malo by mať dosť tekutú konzistenciu. Toto cesto by malo stačiť na štyri porcie nadýchaných, mäkkých palaciniek. Keď je pripravené, postupujte podľa týchto krokov:

1. Na panvici zohrejte trochu rastlinného oleja a pridajte asi štvrtinu cesta.

2, Uistite sa, že je cesto rozložené rovnomerne a po tridsiatich sekundách ho opatrne otočte vareškou, aby sa opieklo aj na druhej strane do zlatista.

3. Opakujte, kým nie je všetko cesto uvarené.

4. Pridajte toping či ovocie podľa vlastného výberu a pustite sa do toho!

Viac o téme: ReceptPalacinkyTrik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu