Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Trojnásobná matka dostala COVID: Keď zbadala, čo to urobilo s jej mliekom, ostala v šoku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Ochorenie COVID-19 môže v tele človeka spôsobiť rôzne zmeny. Nejde pritom len o infekciu pľúc alebo príznaky podobné tým pri chrípke. Jednej mamičke na materskej dovolenke ovplyvnila nákaza aj hustotu a farbu materského mlieka.

VIDEO Mladá mamička okrem dieťaťa dojčí aj svojho manžela: Keď zistíte dôvod, pochopíte

Materské mlieko predstavuje pre novorodenca jedinú formu stravy. Má úžasnú schopnosť poskytovať presne tie živiny, ktoré potrebuje. Jedna matka však mala spočiatku problém s tým, aby svoje dieťa nakŕmila. Na sociálnej sieti zverejnila fotografiu s dvomi fľaškami materského mlieka. Rozdiel sa dá spozorovať už na prvý pohľad. Farba mlieka sa zmenila na svetlozelenú po tom, ako sa Ashmiry a jedno z jej dvoch detí infikovali koronavírusom. Keď si prvýkrát všimla túto zmenu, bola vystrašená a ohromená zároveň. Po chvíli však začala uvažovať nad tým, že jej telo vytvára ďalšie živiny pre dcérku Rubi. 

Fotku s netradične zafarbeným materským mliekom zverejnila trojnásobná mamička ešte minulý rok, no minulý týždeň zdieľala niekoľko fotografií s tým, že dojčenie prináša svoje ovocie. Sama sa priznala, že keď mala covid, aj ona pila materské mlieko. "Bola som veľmi šťastná a vďačná za to, že aj počas ochorenia som mohla dojčiť. Bývala som unavená a vyčerpaná ešte viac ako predtým, tak som skúsila materské mlieko," vyjadrila sa Ashmiry. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @ashmiry_

Zmena farby a hustoty má svoj význam 

Odborníčka na dojčenie prispievajúca na stránku Goldilacts vysvetlila, že zmena farby materského mlieka je spôsobená zvýšením množstva bielych krviniek a iných živín, ktoré sú schopné bojovať proti vírusom. Príspevok na Facebooku od Mallory Smothersovej vysvetľuje, ako k tejto zmene dochádza. "Receptory mliečnych žliaz zaznamenávajú sliny dieťaťa. Ak zistia, že sú v nich baktérie alebo vírusy (dieťa je choré), materské mlieko skutočne zmení svoju konzistenciu, prípadne aj farbu." 

Zelené materské mlieko nemusí nevyhnutne znamenať, že nie je s matkou niečo v poriadku.  K zmene sfarbenia dochádza aj vtedy, keď dojčiaca matka konzumuje príliš veľa zelenej potravy, napríklad zeleninu či morské riasy. 

Viac o téme: Materské mliekoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu