Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS V Rakúsku zrejme padol nový rekord: Pribudlo viac ako 30-tisíc infikovaných

Karl Nehammer
Karl Nehammer (Zdroj: SITA/AP Photo/Lisa Leutner)

VIEDEŇ - Počet nových prípadov nákazy koronavírusom dosiahol v Rakúsku v stredu zrejme nový rekord. Ako povedal kancelár Karl Nehammer, za uplynulých 24 hodín pribudlo viac ako 30.000 infekcií. Presné údaje očistené od prípadných viacnásobne hlásených prípadov sa však podľa ministerstva zdravotníctva očakávajú až popoludní, informuje agentúra APA.

Doterajší najvyšší počet nových prípadov (17.006) zaznamenali v Rakúsku, kde sa vo veľkej miere šíri variant omikron, pred týždňom. Hrubé dáta, ktoré v stredu dopoludnia oznámil rezort zdravotníctva, uvádzajú 31.070 nových prípadov. "Pandémia sa ešte neskončila," zdôraznil Nehammer. Aktuálny predbežný počet infikovaných je podľa neho o takmer 80 percent vyšší než údaj z utorka. Kancelár ho označil za "šokujúco vysoký".

Očakáva sa denne vyše 40-tisíc novoinfikovaných

Stredajšie údaje bývajú v zásade vyššie v porovnaní s inými dňami, čo okrem iného súvisí s tým, že v tento deň prichádzajú do nahlasovacieho systému výsledky väčšiny PCR testov vykonaných na školách, vysvetľuje APA. Na budúci týždeň sa pritom podľa prognóz vývoja pandémie COVID-19 očakáva denne až vyše 40.000 novoinfikovaných.

Viac o téme: Nové prípadyRakúskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu