Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Návrat Českého Slávika: Gott je z hry vonku, ale... VDOVA zahviezdi na pódiu!

Karel Gott s manželkou Ivanou Zobraziť galériu (3)
Karel Gott s manželkou Ivanou (Zdroj: Facebook K.G.)

PRAHA - Po 4 rokoch sa českí speváci dočkali návratu ankety Český slávik. Práve počas prestávky odišiel od neba najčastejší víťaz Karel Gott, a tak nový ročník bude zároveň prvý, ktorý nemôže nijakým spôsobom vyhrať. Namiesto neho ale počas večera zahviezdi vdova Ivana.

Prvý Slávik bez Gotta! Po štvorročnej prestávke sa vracia anketa Český Slávik a nemôže opomenúť ani Karla Gotta, ktorý ju pravidelne vyhrával. Hneď v úvode galavečera mu spomienkové piesne venujú viacerí umelci. 

Víťazi ankety Český slávik
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Jeho duch však bude prítomný aj neskôr. Organizátori sa totiž rozhodli dať priestor vdove Ivane Gottovej. Tá odovzdá cenu spevákovi, ktorý preberie žezlo po jej zosnulom manželovi a stane sa tento rok víťazom kategórie spevák. „Karel už vyhrať nemôže, v hre sú iba žijúci umelci. Takže preto ju vybrali, aby to bola ona, kto jeho žezlo odovzdá ďalej,” prezradil denníku Aha! zdroj zo zákulisia. 

Návrat Českého Slávika: Gott
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Bohdan Kopčák)

Začiatkom októbra organizátori zverejnili v abecednom poradí mená spevákov, ktorí majú zatiaľ najviac hlasov:

Bárta Václav Noid, Bendig Jan, Brodén Joakim, Callta Pavel, Cristovao Ben, David Michal, Dyk Vojtěch, Josef Mikolas, Klus Tomáš, Krajčo Richard, Landa Daniel, Macků Jan Protheus, Malátný Michal, Mareš Leoš, Navrátil Mirai, Nohavica Jaromír, Ortel Tomáš, Pokáč, Vojtek Josef, Xindl X, Ztracený Marek.

Meno víťaza sa dozvieme už dnes večer. 

Viac o téme: Karel GottIvana Gottová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu